Đoković: Nema sumnje da je Nadal favorit za titulu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je da u sutrašnji duel sa Nadalom ne ulazi kao favoritet.

Đoković i Nadal se u nedelju sastaju u finalu drugog Gren slema sezone, a to će im biti 42. međusobni susret. Španac trenutno vodi sa 22:19 u pobedama.

– Ne znam ko je od nas dvojice u prednosti pred finale. Moramo da uzmemo u obzir rezultate koje smo obojica imali na Rolan Garosu u svojim karijerama. Zbog toga mislim da nema sumnje da je on favorit za titulu ovde. Jeste da ja igram dobro, pobeda u finalu Mastersa u Rimu pre nekoliko nedelja mi daje samopouzdanje i veru u sebe pre finala – istakao je Novak.

Novak je istakao i da će predstojeće finale biti i veliki fizički izazov za obojicu.

– Fizički izazov koji jedan drugom predstavljamo je takođe bitan faktor u našim mečevima. Znam da me čeka igrač koji odlično igra svaki poen, koji je sjajan rival. On je veliki borac i zbog toga znam da će to biti fizički zahtevan meč. Ali, spreman sam. Za sada je ovo dobar turnir za mene. Iza mene je težak meč sa Gulbisom, ali ću imati slobodan dan do finala, a i nije mi prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji. Znam kako treba da se spremim taktički, fizički i emotivno i da u nedelju odigram kako znam i umem – naglasio je srpski teniser.

Finale Rolan Garosa u konkurenciji tenisera igra se u nedelju u 15 časova.