ĐOKOVIĆ NI SUTRA NA CENTRALNOM TERENU: Evo kad i gde Nole igra ČETVRTFINALE VIMBLDONA!

novak đoković
Carine06 via Foter.com / CC BY-SA

Novak Đoković neće imati mnogo vremena za predah između dva grend slem nastupa, jer će posle pobede nad Manarinom u meču odigranom ovog utorka, već u sredu sa Tomašom Berdihom igrati četvrtfinale Vimbldona i to ne na Centralnom terenu.

 

Organizatori najprestižnijeg teniskog turnira ponovo nisu svrstali Đokovićev nastup u raspored susreta na glavnom igralištu, pa će tako treći put ove godine naš najbolji igrač “belog sporta”, inače trostruki vimbldonski šampion, igrati na Terenu broj 1.

 
Očekuje se da njegov duel sa Berdihom u sredu počne nešto posle 16 časova po srednjeevropskom vremenu, jer je drugi po rasporedu na pomenutom terenu, a prvi, počev od 14 časova, tu će svoje četvrtfinale igrati Žil Miler i Marin Čilić.

Na Centralnom terenu program će, takođe od 14 sati po srednjeevropskom vremenu, otvoriti meč Endija Mareja i Sema Kverija, a potom sledi četvrtfinalni okršaj Miloša Raonića i Rodžera Federera. Pobedi li Milera, Nole će u polufinalu igrati ili sa Raonićem ili sa Federerom.

Podsetimo, zbog propusta organizatora, u ponedeljak su Đoković i Adrijan Manarino ceo dan su proveli uzalud čekajući na svoj megdan. Zbog maratonskog susreta u kome je Miler iznenadio Rafaela Nadala, srpski i francuski teniser nisu stigli na red, usled mraka ali i odbijanja čelnika Vimbldona da ih “prebace” na slobodni Centralni teren. Zato je Đoković jedini od četvrtfinalista nastupao ovog utorka, a samo dan kasnije moraće ponovo na igralište, jer sledi duel sa Tomašom Berdihom.

Protiv ovog češkog tenisera Nole je dosad igrao 27 puta, ostvario je 25 pobeda, uključujući i one u 12 poslednjih susreta. Berdih je trijumfovao samo dvaput – najpre 2010. i to baš na Vimbldonu, te 2013, na mastersu u Rimu.

Na Vimbldonu su se njih dvojica nadmetala dvaput, a posle pomenutog poraza iz 2010, Nole se revanširao 2013, upravo u četvrtfinalu.