ĐOKOVIĆ NIKAD ISKRENIJI: “Mučim se, idem glavom kroz zid – jer sam bio SAMOUVEREN!”

Novak Đoković
Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković svestan je da ne igra na nivou koji svi očekuju i da mu je na neki način drago što se nalazi u takvoj situaciji jer je počeo da preispituje određene stvari.

 

Mučim se sa formom, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Doživeo sam mnogo uspona, a prvi put mi se dešava da sedam meseci u nizu ne osvojim turnir. Svestan sam da ne igram na svom najvišem nivou, ali moram da ostanem pozitivan. Nekad je moralo i ovo da se desi i drago mi je što je tako jer sam počeo da se ispitujem – rekao je Đoković za Bi-Bi-Si.

On je dodao da razume da se stvari menjaju i da je neophodno da se prilagodi na mnogobrojne uslove.

Nemam više 20 godina, svake godine se stvari menjaju. Išao sam glavom kroz zid nekoliko puta jer sam bio samouveren, nisam se obazirao na signale koje su mi davali telo i um. Bio mi je potreban odmor – poručio je Novak.

Prema njegovim rečima, velika je stvar što pored sebe ima legendarnog Amerikanca Andrea Agasija, ali da još uvek nije siguran da li će nastaviti saradnju posle Vimbldona.

Biće sa mnom pre i tokom celog Vimbldona. Mnogo mi znači što je uz mene, mnogo mogu da naučim – zaključio je trenutno četvrti teniser sveta.

Đoković danas kreće sezonu na travi na turniru u Istbornu protiv Kanađanina Vaseka Pospišila.