Đoković: Nisam igrao na nivou na kojem sam želeo, ali znači mi pobeda

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u finale Australijan Opena, ali ne i svojom igrom protiv Stanislasa Vavrinke.

Đoković je do trijumfa nad Vavrinkom došao posle niza preokreta i velike borbe sa 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

– Mnogo mi znači prolazak u finale i pobeda protiv sjajanog igrača, aktuelnog šampiona, koji igra svoj najbolji tenis na ovom turniru. Vodili smo sjajne borbe u poslednje dve godine, ni sada to nije izostalo. Peti set je išao meni na ruku i uspeo sam da se izborim. Nisam igrao na nivou na kojem sam želeo, imao sam trenutke kada i jesam, ali je bilo i onih kada sam bio previše defanzivan. Ali, opet, ovo je bilo polufinale Gren slema i to je normalno – naglasio je Đoković.

Na pitanje kako je uspeo da se izbori posle padova u igri u pojedinim trenucima, prvi reket sveta je rekao:

– Obojica smo bili na terenu sa namerom da se nađemo u finalu. Veliki je ulog i normalno je biti emotivan, imati uspone i padove, ali uvek pokušavate da se podignete. On me je terao da se pomučim, nije bilo lako, ali mi je drago što sam prošao u finale – jasan je Nole.

Srpskog tenisera u finalu, njegovom 15. na Gren slem turnirima, očekuje susret sa Britancem Endijem Marijem.

– Finale se neće mnogo razlikovati od ovog meča. Možda će biti i teže, definitivno ću morati da odigram svoj najbolji meč na turniru. To je finale, Mari je u dobroj formi i očekujem veliku borbu – istakao je Đoković.