ĐOKOVIĆ O BURNOJ REAKCIJI: Navijači? Samo sam im pokazao gde im je mesto

Novak Đoković je pobedio Denisa Kudlu u tri seta, ali je naišao na ozbiljan otpor na Vimbldonu.

printscreen

Nakon meča trećeg kola, između ostalog, govorio je i o odrastanju i putu koji je prošao da bi stigao do vrha tenisa.

– Zavisi kako gledate na to. Ja sebe nisam video kao autsajdera, moj put je bio drugačiji nego ostalim teniserima i ja nisam zapravo želeo da se žalim, nije mi krivo ni zbog čega što se desilo, već sam zahvalan na svemu pošto sam zbog toga postao ono što sam danas. To me je naučilo da budem jak, da se borim i da nikada ne odustajem ma koliko bilo teško. To je život, ne ide uvek sve kako treba – rekao je Đoković i dodao:

– Kudla se borio kao lav, odigrao je sjajno svaki poen i dobio čini mi se četiri gema u nizu, pa sam malo usporio tempo i pronašao način da ga pobedim. Udarci su mu bili ravni, a poznato je da se odlično kreće čak i na podlozi kakva je trava. Kudla je jako dobar igrač i ja nisam previše zadovoljan svojom današnjom partijom. Pogotovo servisom, to je moje jako oružje i danas nije bilo tako.

Tokom meča je imao i nesuglasica sa publikom koja je masovno navijala za Amerikanca, a na kraju je imao i neke burne reakcije.

– Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda deluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo – rekao je Đoković i dodao:

– Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto – zaključio je Novak Đoković.

Srpski teniser će u četvrtom kolu igrati protiv Kristijana Garina u ponedeljak.