Đoković o Ljubičiću: Rodžer ga je angažovao jer poznaje moju igru

Novak djokovic
Beta

Novak Đoković kaže da je Ivan Ljubičić staložen čovek i da Federer sigurno zna zašto ga je priključio svom timu.

 

– Da, iskreno, biće čudno (videti Ljubičića na tom mestu), ali sa druge strane, mi smo svi profesionalci. Ljubičić poznaje moju igru, poznaje igru svih Rodžerovih protivnika i mislim da je to jedan od razloga što ga je Rodžer angažovao – rekao je Đoković na konferenciji za medije u Dohi pred početak turnira iz Serije 250.

– Tek treba svi da vidimo hoće li ta saradnja uspeti ili ne, a ja im želim sve najbolje. Ivan je sjajan čovek, veoma miran i staložen, siguran sam da Rodžer zna zašto ga je zaposlio – dodao je 28-godišnji Đoković.

Takođe, najbolji teniser sveta rekao je da se dobro odmorio i da je uzbuđen pred start nove sezone.

– Gren slem turniri i Olimpijske igre moj su prioritet, ali sezona je duga i ne mogu ništa da predvidim ili da garantujem. Naravno, pokušaću da osvojim svaki turnir na kojem igram, to je stav koji imam – istakao je Novak.

Na pitanje u vezi sa time što su Federer i on blizu zaradi od 100 miliona dolara od turnira, Đoković je odgovorio: “Novac nije razlog zašto igram ovaj sport“.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.283.855 dolara, a Đokoviću će to biti jedini pripremni turnir za Australijan open – prošle godine u Kataru je ispao u četvrtfinalu, što je jedini put u 2015. da nije došao barem do finala.

Prvi meč Novak će igrati u ponedeljak od 15.30 sati, a protivnik će mu biti Dastin Braun, čovek koji je pobedio Rafaela Nadala na prošlogodišnjem Vimbldonu.