Đoković o meču sa Fererom: Biće to sudar dva veterana

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je u pobedi nad Aleksandrom Dolgopolovim najvažnije to što je uspeo da prođe u četvrtfinale turnira u Majamiju.

 

U idealnom svetu ne gubite setove, ali to se ne dešava u životu. Normalno je da ima uspona i padova. Ima hiljade tenisera koji se bore za što bolji plasman i da prođu što više na ovakvim turnirima. Svaki set i poen mora da se zaradi – rekao je Đoković novinarima posle meča.

Đoković je posle velike borbe i preokreta savladao Dolgopolova sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5, 6:0) i plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Majamiju. Izgubio je prvi set, ali se kasnije povratio i od poslednjih 41 poena dobio čak 36.

– Ovo nije bio moj dan, a protivnik je igrao dobro. Jako sam se borio i uspeo sam da ga slomim. Najvažnije je to da sam u četvrtfinalu i ne okrećem se za onim što je bilo – kazao je prvi teniser seta. On je kazao da će mu značiti dan pauze pred četvrtfinale.

– Dan pauze će mi definitivno koristiti i pomoći da se oporavim, pre svega na psihološkom planu. Nadam se da ću biti mnogo bolji u narednom meču – kazao je srpski teniser.

On će u narednoj rundi igrati protiv Davida Ferera iz Španije.

Moraću da igram svoj najbolji tenis ako želim da dobijem. To će biti sudar dva veterana i nadam se da će mlađi imati više sreće – rekao je Đoković uz osmeh.

Đoković na turniru u Majamiju brani trofej osvojen prošle godine.