Đoković o USLOVIMA na Australijan Openu: “NIJE PRIJATNO, nadam se da vreme neće uticati na sve nas”

Srpski teniser Novak Djoković rekao je danas da niko od igrača ne uživa da igra u uslovima kakvi su trenutno u Australiji, ali i da je zadovoljan svojom igrom protiv Japanca Tacuma Ita.

BETA

“Tako je kako je, moraš da prihvatiš činjenicu da je to dodatni izazov u toku meča. Ali, mislim da sam igrao veoma dobro danas, generalno sam zadovoljan. Ovo je bio moj prvi meč protiv Ita, ali pripremio sam se s timom, analizirali smo njegovu igru i znali smo šta možemo očekivati”, rekao je Djoković posle meča.

On je rekao i da je radio na servisu, te da se sada ta vežba isplatila.

“Jedan od prioriteta tokom treninga mi je da osvajam što više poena nakon prvog servisa, to se isplatilo i u mečevima ATP kupa i na Australijan Openu”, kazao je Djoković.

On je rekao i da igrači ne mogu uticati na to u kakvim uslovima će se mečevi odigravati.

“Naravno da nije prijatno igrati po ovako jakom vetru, nadam se da vreme neće uticati na sve nas, pogotovo kvalitet vazduha. Koliko sam čuo, za četvrtak je najavljena kiša, možda će to pomoći da se pročisti vazduh”, rekao je Djoković.

U sledećem kolu srpski teniser će igrati protiv još jednog Japanca, Jošikite Nišioke, protiv kojeg je već igrao u prošlosti u Dejvis kupu.