Đoković: Očekivao sam da Marin bude agresivan, ušao je u meč sa namerom da iskoristi svoju šansu

Najbolji srpski teniser se plasirao u osminu finala Rolan Garosa, pobedivši Marina Čilića. Bio je Nole ubedljiv u prva dva seta i izgledalo je da se meč neće mnogo odužiti. Ipak, u trećem setu situacija se malo zakomplikovala. Marin se razbudio i odlično odigrao za produžetak nade...

– Na početku trećeg seta mao sam prilike da napravim brejk i tako završim posao. Međutim, Marin je počeo da igra bolje u odnosu na prthodna dva. Nisam iskoristio šansu i tako sam ga vratio u meč. U završetku trećeg seta igrao je odlično, posebno u taj brejku. I u četvrtom setu nisam iskoristio nekoliko dobrih prilika i tako sam sam sebi zakomplikovao. Generalno, iz različitih aspekata meč je bio težak. Bio je veoma agresivan, ali to sam očekivao. Ušao je u meč sa namerom da iskoristi svoju šansu. Sve u svemu zadovoljan sam ishodom i što sam prošao dalje – objasnio je Novak Đoković.

Austrijski teniser Dominik Tim je izjavio da je Nole jedini teniser koji bi mogao da savlada Rafaela Nadala, a evo i šta on misli o tome:

– Lepo je čuti tako nešto, ali mislim da nisam jedini koji bi mogao to da učini. Tu je još igrača koji mogu da budu odlični konkurenti Rafi, posebno ove godine. Definitivno, ovo je turnir koji on najviše voli. On je izgubio jednom na ovom turniru. Sigurno je da je najdominantniji teniser u istoriji Rolan Garosa. Svi to znamo, kao i što svi znamo koliko je dobar teniser. Ali na kraju dana, nikada ne izlaziš na teren sa belom zastavom, uvek pokušavaš da pobediš, bez obzira ko je tvoj protivnik – poručuje drugi teniser sveta.