Đoković: Odigrao sam koncentrisano i uradio ono što je trebalo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je oduševljen plasmanom u finale ATP Mastersa u Parizu.

Đoković je u polufinalu Pariza savladao Keija Nišikorija sa 6:2, 6:3, posle nešto više od sat vremena igre.

Novak će u nedelju imati priliku da brani trofej osvojen prošle godine, a ukoliko u tome uspe, stići će do 20. titule na Masters turnirima.

– Bio je ovo sjajan meč, a ja nisam izgubio set do finala. Definitivno se osećam svež i spreman za sutrašnji meč. Mogli smo da vidimo da Kei nije servirao najbolje, možda je to od umora zbog sinoćnjeg meča koji je kasno završio. Bez obzira na to, ja sam odigrao koncentrisano i uradio ono što je trebalo. Neverovatno dobro sam servirao u važnim trenucima i to je nešto što me ohrabruje – rekao je Đoković.

U borbi za trofej sastaće se sa Kanađinom Milošem Raonićem, koji je posle Rodžera Federera izbacio i Tomaša Berdiha.

– Veoma sam impresioniran Raonićem, on je jedan od najboljih servera u tenisu. Ne promašuje mnogo i loptice kod drugog servisa mu visoko odskaču. Odlično se kreće za nekoga te visine, unapredio je igru sa osnovne linije i sada je kompletan igrač. Trenutno igra najbolji tenis u karijeri, uspeo je da pobedi Federera i Berdiha i sigurno će biti motivisan sutra. Rekao sam već da je jedan od najboljih servera sveta, pa mislim da će ključ u sutrašnjem meču biti da pokušam da što više riterna vratim u teren i nateram ga da igra – dodao je Novak.