Đoković ostao i bez Sinsinatija: Prvi reket sveta izgubio od Španca

Prvi teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Tomija Robreda sa 7:6 (8-6), 7:5 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju.

Novak je odigrao još jedan veoma loš meč – protiv Simona se provukao, ali sada to nije bio slučaj. Đoković je ponovo bio i suviše pasivan, imao je problema i sa nameštanjem na udarce i pravio je mnogo grešaka – 30 neiznuđenih, uz 19 vinera.

U prvom setu Đoković je uspeo da nadoknadi brejk zaostatka i da potom spasi dve brejk lopte, ali je u prelomnim trenucima u taj brejku Robredo bio bolji.

U drugom setu Novak je uzeo samo četiri poena u šest gemova na servis Španca, a na drugoj strani je u desetom gemu spasao dve brejk lopte. Tada se spasao, ali u 12. gemu je Robredo stvorio još jednu meč priliku i ovoga puta je briljantnim forhendima stigao do velike pobede.

Novak nije ostvario očekivane rezultate pred US open – ispao je u trećem kolu i na Rodžers kupu i u Sinsinatiju, a porazom od Robreda izgubio je šansu da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire iz Masters serije.