Đoković: Ovo je poseban dan za Kraljevo, hvala publici na fenomenalnom navijanju

Novak Đoković osvojio je prvi bod za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Hrvatske pobedivši Matea Delića, a posle meča nije propustio da se zahvali kraljevačkoj publici.

 

– Opet je meč trebalo dobiti, svestan sam da su ljudi upisali pobedu unapred, ali Mate je nezgodan, talentovan, ima potencijal da bude u vrhu. Sposoban je da servira dobro, ima jak volej, dobro se brani za svoju visinu, a ja sam igrao najbolje kad je bilo najbitnije – rekao je za RTS Đoković posle meča.

Zanimljivo je da Novak protivniku niti jednom na meču nije dozvolio da dođe u priliku da mu oduzme servis. Takođe, istakao je da je navijanje bilo neverovatno.

– Nisam se suočio sa brejk loptom, došao sam do lakih poena na prvi servis, a moram da pohvalim publiku i atmosferu. Ovo je poseban dan za Kraljevo i tenis, grad se dokazao, svi su pokazali poštovanje prema rivalu, uz veliki sportski duh, i ja im se zahvaljujem na tome. Nisam imao prilike da igram u više mesta u Srbiji, samo jedan meč ili dva u Novom Sadu, čini mi se 2005. illi 2006. godine. Sve ostale mečeve igrali smo u Beogradu i Areni, drago što sam igrao i pred kraljevačkom i publikom iz centralne i zapadne Srbije – zaključio je najbolji teniser sveta.