ĐOKOVIĆ PORAŽEN: Nadal lako savladao našeg najboljeg tenisera pred domaćom publikom

đoković
twitter@WeAreTennis

Nije Novak Đoković isti igrač... U istorijskom meču, u polufinalu Madrida, naš as je poražen od Rafe Nadala - 6:2, 6:4.

 

Španac je blistao na svom terenu! Od početka Open ere, samo ova dva igrača su se sastala 50. puta, a važan duel Nadal je rešio bez većih problema. Od prvog gema je bilo jasno da Đoković nema snage da se nosi sa probuđenim rivalom.

 
Nadal će u nedelju u finalu igrati protiv boljeg iz meča Tima i Kuevasa.

Novak je pred ovaj turnir u Madridu otpustio ceo stručni štab, ali se čini da šok terapija na startu nije uspela. Rafa je iskoristio priliku, i posle tri godine pobedio našeg asa.

Prvi set: Nadal sjajan na startu

Novak je i ovoga puta imao topao doček madridske publike. Navijači su ga ispratili aplauzima. Ovaj duel pratio je veliki broj poznatih ličnosti, a u publici je bio i as Reala iz Madrida Kristijano Ronaldo.

Đoković je prvi servirao na ovom susretu, i nije dobro počelo. Španac je stigao do brejka bez izgubljenog poena – 0:1. Na startu meča je bilo jasno da će se, baš kao nekada voditi bespoštedna borba. Drugi gem bio je zanimljiv, pratio je Novak, u nekoliko navrata činilo se da može da ugrozi servis rivala, ali… Nadal je odbio napade i tako sjajno počeo meč – 0:2.

Rafa je bio mnogo bolji na početku prvog seta. I u trećem gemu je oduzeo servis našem asu i lako stigao do 0:3. Ništa se nije promenilo ni u narednom gemu, Nadal je nastavio da dominira – 0:4.

Nije Novak ličio na sebe, u petom gemu je vodio sa 40:0, dozvolio rivalu da izjednači, ali je uspeo da konačno dođe do prvog gema u polufinalu – 1:4.

Na tribinama u Madridu je bio i “ozloglašeni” Ilija Nastase.

Nole je pokušavao da pomeri rivala sa osnovne linije, ali nikako nije uspevao.

Bez obzira na sve, Srbin nije želeo da se preda bez borbe. Stigao je do drugog gema u setu i pored toga što je Nadal ozbiljno pretio – 2:5.

Uz jedan as i nekoliko dobrih poena, Nadal je rešio prvi set u svoju korist – 2:6.

Drugi set: Nole bez snage

Ni drugi set Novak nije počeo najbolje… Odmah je Španac stigao do brejka – 0:1. Pokušavao je Đoković u narednom gemu da uzvrati udarac, ali Nadal je nastavio da dominira – 0:2.

Do prvog gema u drugom setu, Đoković je stigao bez izgubljenog poena – 1:2. Ceo meč kao da je stao u četvrti gem, Novak je uspeo da iskoristi prvu brejk loptu za 2:2.

 

Ipak, Nadal je odmah uzvratio istom merom. Bio je dobar u defanzivi, i odmah je vratio brejk – 2:3. Španac je odličnim servisima potvrdio gem za 2:4.

Mučio se Đoković na svoj servis, ali je na momente podsetio na svoje najbolje dane. Odigrao je nekoliko odličnih poena – 3:4.

Još jedan gem sa nulom, otvorio je vrata trijumfa Nadalu – 3:5. Đoković je uspeo da prebaci pritisak na rivala, pa je Nadal imao servis za plasman u finale – 4:5.

Nadal nije uspeo da iskorsiti prve dve meč lopte, ali jeste treću.