Đoković poručio: Mališani sportom do zdravijeg života

Novak Đoković rekao je da je od velike važnosti da deca od malena počnu da se bave sportom kako bi usvojila zdrave navike.

– Važno je da svoje slobodno vreme mališani, ali i tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju. Ako ovakve navike usvojite kada ste mali, rekreacija i sport će postati stil vašeg života i to je ono što je bitno. Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje – poručio je Nole.

Fondacija “Novak Đoković” izradila je povodom Međunarodnog dana sporta video kampanju “Odluči se za sport”, kojom podseća na važnost bavljenja sportom i rekreacijom.

Kampanju je podržala i srpska atletičarka Ivana Španović.

– Sigurna sam da će zahvaljujući ovom spotu i uopšte obeležavanju Dana sporta do ljudi širom naše zemlje i sveta stići poruka kako je važno i zdravo baviti se sportom, bilo rekreativno ili profesionalno. Sport izvlači ono najbolje iz čoveka – poručila je Španovićeva.

U spotu učestvuju i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, karatista Marko Antić, stonoteniserka Sanja Mitrović, mladi sportisti, teniseri, fudbaleri, košarkaši, rukometaši i mnogi rekreativci.