ĐOKOVIĆ POSTAVIO ULTIMATUM: US Open će se igrati samo pod ovim uslovom

Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA), Teniska asocijacija profesionalaca (ATP) i najbolji svetski igrači održali su sastanak povodom predstojećih turnira na američkom kontinentu, prenosi "Marka". Španski list piše da sastanak nije prošao dobro i da je bilo popriličnih sukoba mišljenja.

printscreen

“Marka” ističe da je sastanak održan u tajnosti i da je na istom bilo razgovora o sudbini Ju-Es opena i Sininatija.

Turnir iz serije 1.000 prebačen je iz Sinsinatija u Njujork, gde bi na terenima Flešing Medouza trebalo da počne 22. avgusta, posle čega je zakazan i Ju-Es open.

Teniser već neko vreme zahtevaju da im USTA obezbedi potvrdu da, po povratku u Evropu, neće morati u obavezan dvonedeljni karantin jer bi on umnogome uticao na takmičarsku sezonu.

Očekivalo da se da to bude “gotova stvar”, ali je nedavno otkazivanje mastersa u Madridu, koji je na sav glas najavljivao i publiku, dovelo do nesigurnosti.

“Marka” piše da je top 20 igrača, koje je predvodio Novak Đoković, prošlog vikenda predstavilo krovnim organizacijam veoma jasan stav – ukoliko bude karantina po povratku u Evropu, niko neće doći na Ju-Es open.

To znači da će se najboljih 20 na ATP rang-listi povući sa turnira ukoliko navedeni zahtev ne bude ispunjen.

Takođe, problem stvorila promena pravila da će igrač biti eliminisan sa turnira ukoliko neko iz njegovog tima bude pozitivan na koronavirus.

Podsetimo, Rodžer Federer je odavno završio sezonu, Rafael Nadal je odustao od Ju-Es opena, a Novak Đoković i dalje nije doneo zvaničnu odluku.