Đoković predao krunu: Posle dva sata borbe Agut ipak bolji

Novak Đoković
Youtube screenshot

Novak Đoković izgubio je nove bodove, ostao je bez titule na Mastersu u Šangaju! Bolji od njega posle skoro dva sata borbe bio je 28-godišnji Španac Roberto Bautista Agut u dva seta, sa 6:4, 6:4.

 

Đoković je se tokom celog meča mučio protiv raspoloženog rivala koji je dobio Srbina posle pet uzastopnih poraza (osvojio samo dva seta), spasivši sedam brejk lopti.

Najbolji teniser sveta je nakon relativnog mira u prvih nekoliko gemova, postepeno počeo da se sve više i više nervira, lomio je reket, cepao majicu, žustro se raspravljao sa sudijom, a to niti je donosilo njemu pozitivni adrenalin, niti je remetilo Španca.

Na kraju je Đoković bio u potpuno podređenom položaju, dugo je spasavao živu glavu u drugom setu, dva puta je pravio ribrejk, drugi pošto je spasao tri meč lopte, ali ni to mi nije pomoglo da slomi rivala.

Petnaesti nosilac u Šangaju Bautistqa Agut je odigrao vrhuinski meč, bez trunke straha zbog imena rivala s druge strane mreže, iako je propustio tri šanse da na svoj servis reši meč, nastavio je u svom ritmu i četvrtim brejkom u meču stigao do najveće pobede u karijeri.

U drugom polufinalu od 14 časova sastaju se Endi Mari i Žil Simon.