Đoković priznao: Bio sam ‘stegnut’, ali sam uspeo da pobedim Kližana

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je rano jutros da je prvi meč na svakom turniru težak i da mu nije bilo lako da igra protiv Martina Kližana u drugom kolu turnira u Majamiju, protiv koga je izgubio drugi set.

 

– Ovo je prvi meč na turniru i nije lako igrati protiv tako kvalitetnog protivnika kao što je Martin. Znao sam to, ali sam ipak izgubio koncentraciju i nivo koji sam imao u prvom setu i na početku drugog i zato sam platio cenu. Na moju sreću, pronašao sam način da

se vratim – rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser je prvi nosilac i bio je slobodan u prvom kolu, a slovačkog igrača, koji je 41. na ATP listi, pobedio je 6:0, 5:7, 6:1. Đoković je prvi set dobio za 21 minut, a u drugom je vodio 5:3 i servirao za meč, ali ne samo da je ispustio taj servis, već je

izgubio i sledeća tri.

– Ponekada se takve stvari dešavaju. Ovo je sport. Teško je igrati pd prvog do poslednjeg poena na način na koji sam igrao prvi set. Znao sam da će početi da igra bolje kada uđe u meč i kada se navikne na teren – rekao je Đoković.

Publika je krajem prvog seta počela da skandira Kližanu, a Đoković je priznao da je bio “malo stegnut” tada, ali da je uspeo da se povrati.

Iznervirao sam se, nema sumnje uopšte. Svaki sportista ima uspone i padove i prolazi kroz različite emocije tokom ovakvih mečeva. Važno je, međutim, da se pregrupišete i zadržite veru u sebe i da ostanete sabrani, jer vam takve stvari donose pobedu. Znao sam da ću se vratiti u meč i zaigrati bolje, jer sam bio ranije u ovakvim situacijama – rekao je Đoković.

Sledeći protivnik srpskog reprezentativca biće Belgijanac Stiv Darsis, koji je u glavni žreb ušao iz kvalifikacija i u koji je u prvom kolu pobedio Žila Milera u tri seta, 6:4, 6:7, 6:3.

– Nisam ga mnogo gledao. Znam da je imao problema sa povredama, ali da je u mlađim kategorijama bio vrlo talentovan igrač. On je još jedan takmičar koji nema šta da izgubi, a ovo će biti jedan od malo mečeva koje će igrati na centralnom terenu. Moraću da igram kao danas u prvom i trećem setu da bih imao šanse za pobedu – rekao je

Đoković.