Đoković: Protiv Iznera sam odigrao odlično, u finalu nema favorita

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je odigrao dobar meč protiv Džona Iznera u polufinalu Majamija, a da je jedan od kljuceva pobede to što je uspevao da natera rivala da uđe u razmenu posle vraćenog servisa.

 

Vodili smo veliku bitku. Mislim da sam odigrao odlično ovaj meč, stvorio sam mnogo šansi i naterao ga da radi i da uvek odigra taj dodatni udarac. Delovao je malo iscrpljeno u taj-brejku, tako da sam s dodatnim samopouzdanjem ušao u drugi set i brzo došao do brejka – rekao je Đoković novinarima u Majamiju posle meča.

Đoković je pobedio Iznera u dva seta, 7:6 i 6:2.

– On ima verovatno najbolji servis na svetu i sa visinom od 208 centimetara može da pogodi bilo koji ugao. Ima sjajan forhend, pobedio je u nizu tri igrača iz prvih 10, ali uspevao sam da vratim servise i to je bio jedan od ključeva pobede, to što smo ulazili u razmenu – rekao je Đoković.

Izner je trenutno 24. na ATP listi, ali je u dobroj formi trenutno i posle ovog turnira ući verovatno u prvih 20.

– Važno je da se nivo igre podigne kada turnir dođe pred kraj, a ovo je bio pravi dan i pravo vreme da odigram ovako dobro. Uvek je teško igrati protiv nekog sa tako dobrim servisom, ponekad ume da vas isfrustrira, ali važno je ne slamati se mentalno i terati ga da igra. To sam i uradio – rekao je Đoković.

 

Srpski reprezentativac je branilac titule u Majamiju, koji je osvajao četiri puta do sada. U nedeljnom finalu će mu protivnik biti treći nosilac Endi Marej, koji je u dva seta pobedio Tomaša Berdiha.

– U finalu nema favorita. Prošle nedelje smo igrali u finalu Indijan Velsa, igrali smo mnogo puta jedan protiv drugog, poznajemo se, odrasli smo zajedno. On igra dobro i standardno cele godine. Živi ovde, ovde trenira i poznaje teren. Meni će biti drugačije jer posle dva noćna meča igram u 13.00, kada je mnogo toplije – rekao je Đoković.

Izner je priznao da jednostavno nije bio dovoljno dobar da bi pobedio Đokovića.

– Trebalo je da igram bolje da bih ga pobedio, ali nisam. Bio je previše dobar. Nisam se ni kretao dobro kao juče, nisam imao ni svežinu, pošto sam igrao i dubl. Naravno, polufinale je uspeh, bez ikakve sumnje. Ovde igraju najbolji igrači, a Novak je i u ovom polufinalu pokazao zašto je najbolji na svetu. Ja moram da iz ovog izvučem dobre stvari pred nastavak sezone – rekao je Izner.