Đoković se u laganom ritmu plasirao u treće kolo

Najbolji srpski teniser je u drugoj rundi turnira Masters 1000 serije u Majamiju savladao Žeremija Šardija sa 6:4, 6:3 i ostvario osmu pobedu u isto toliko međusobnih duela sa Francuzom.

Novak je krenuo prilično usporeno duel, ŠArdi je u trećem gemu imao 0:30, ali srpski teniser nije na startu dao brejk šansu rivalu – 2:1. Već u narednom gemu Novak je stigao do prve brejk lopte i pretvorio je u gem, a potom je uz male probleme došao do – 4:1.

Imao je Đoković šansu I u narednom gemu da stigne do brejk šansi, ali je Francuz uspeo da se konsoliduje i stigne do gema. Potom su usledila dva lagana gema na obe strane, pa Srbin ima priliku da svojim servisom stigne do vođstva u setovima – 5:3.

Opet se Novaku dogodilo isto što i nekoliko puta u Indijan Velsu. Imao je priliku da na svoj servis stigne do vođstva u setovima, ali je sa tri loša poena dozvolio prve brejk lopte Francuzu. Treba napomenuti I čudan potet sudije Fergusa Marfija koji je, bez interne opomene, opomenuo Novaka zbog pause između poena – 5:4.

Novak je na pauzi između gemova prigovorio Marfiju, pitavši ga da li misli da je njegova odluka fer, i nevoljno prihvatio potvrdan odgovor. Zatim je izašao na teren, nije dozvolio Šardiju da uzme poen i ubedljivim ribrejkom stigao do prednosti – 6:4.

Posle pet gemova igre u drugom setu nema brejkova. Oba tenisera serviraju i igraju konstatno dobro na svoj servis, pa nismo videli ni šansu za brejk.

U petom i šestom gemu je situacija bila nešto neizvesnija, ali ni ovoga puta nije došlo do brejk lopti – 3:3. Đoković je imao malih problema u sedmom gemu, ali ga je dobio i to je bilo odlučujuće. U osmom gemu srpski teniser je uspeo da napravio brejk, a zatim i da lagano privede meč kraju s obzirom da je Šardi povredio zglob.

Naredni Đokovićev rival je Florijan Majer koji je u dva seta izbacio Ivana Dodiga.