ĐOKOVIĆ SE VRAĆA GLADAN POBEDA: Posle šest meseci odsustva, Novak kaže da je IZVUKAO POUKU!

Novak Đoković - Vimbldon
Wikipedia

Novak Đoković koji se ove sedmice vraća na takmičarski teren posle šest meseci odsustva, izjavio je u utorak da je "nestrpljiv" da se vrati u borbu posle 18 meseci od kada se povredio, a rekao je da je iz toga izvukao pouku.

 

Bivši svetski “broj jedan”, star 30 godina, vraća se na teren na egzibicionom turniru u Abu Dabiju od 28. do 30. decembra. On nije igrao od turnira u Vimbldonu jula ove godine, jer je povredio desnu ruku, što je dovelo do preuranjenog završetka sezone za njega.

Zbog dugog odsustva, on je sada na 12. mestu ATP rang-liste, što je njegov najniži nivo za proteklih 10 godina.

Godinu ipo mi je bilo teško zbog ovog problema (s laktom). Do sada nikada nisam morao da se podvrgnem operaciji u životu, i nisam doživeo toliko velike povrede da bih morao da dugo odsustvujem s terena – rekao je Đoković u intervjuu za “Sport360” u Abu Dabiju.

Nikada pre nisam propustio neki Grand Slam. To je bila teška odluka. Ali nisam mogao da igram, nisam imao izbora – rekao je šampion.

To će mi zaista biti pouka za budućnost, zaista želim da izbegnem povrede te veličine (…) Stvarno nije bilo lako da tako dugo odsustvujem, jedva čekam da se vratim na takmičenje – dodao je on.

Ovo je poučno iskustvo za mene. Na neki način, to je korisno iskustvo, jer sam se možda isuviše opustio pošto nisam imao velikih povreda – rekao je Đoković.

On je krajem novembra najavio da će mu se Čeh Radek Stepanek koji se nedavno povukao s takmičenja, pridružiti kao trener i raditi s Andreom Agasijem.