Đoković: Svaki udarac je bio bolan, nisu pomogle ni injekcije

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga je povreda ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou protiv u polufinalu turnira u Monte Karlu.

Drugi reket sveta je poražen u od Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2), a od završnice prvog seta bilo je evidentno da ima velikih poteškoća.

– Razočaran sam što nisam mogao da igram dobro kao da sam dovoljno zdrav. Svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga – rekao je Đoković.

Novak je u dosadašnjem delu takmičenja u Monte Karlu igrao impresivno, a prethodnim mečevima savladao je tri španska tenisera, Montanjesa, Karenja Bustu i Garsiju Lopesa, uz svega jedan izgubljeni set.

– Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju i trud – dodao je Đoković.

Njemu pre duela sa Federerom bandažiran desni ručni zglob, međutim to nije uspelo da smanji intenzitet bola.

– Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo – objasnio je Đoković.

Srpski teniser je dodao da nije želeo da preda meč zbog eventualnih loših komentara javnosti.

– Nisam želeo da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni… To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želeo da ostanem do kraja na terenu – zaključio je Đoković.

Federer će se u finalu sastati sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom polufinalnom okršaju pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0.