Đoković: Titula u Londonu je kruna ove sezone, žao mi je što Federer nije mogao na teren

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je žao što je Rodžer Federer morao da odustane, ali da je zaslužio da osvoji trofej u Londonu.

– Ovo sigurno nije način na koji sam hteo da osvojim trofej. Zaista mi je žao što Rodžer nije mogao da izađe na teren. U tenisu sam deset godina i znam da su Rafael Nadal i Rodžer Federer najveći takmičari, momci koji će uvek dati 100 odsto svojih mogućnosti. Siguran sam da bi bi izašao na teren da je mogao, želim mu sve najbolje i da se brzo oporavi, jer je bitna nedelja ispred njega – rekao je Đoković.

Novak je, umesto finala sa Federerom, odigrao egzibicioni duel sa Endijem Marejom, dok je upravo posle Marejevog trenera Ivana Lendla prvi koji je osvojio tri trofeja završnog mastersa u nizu.

– To je veliko dostignuće, ali je sada zaista težak trenutak da pričak o trofeju. Nisam jedan od onih igrača koji slave ovakve pobede, ali se moram osvrnuti na celu sezonu. Titula u Londonu je kruna za mene u ovoj godini i dugujem zahvalnost mom stručnom štabu – naveo je Đoković.