Đoković: Uradio sam domaći zadatak, dobro sam analizirao igru Milera

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je dobro upoznao narednog protivnika na Otvorenom prvenstvu Australije, iako nije imao priliku da igra protiv njega.

– Posao mi je da poznajem kolege tenisere, posebno kada igram sa njima, tako da sam uradio svoj domaći zadatak. Seo sam sa svojim timom i napravio dobru analizu protivnika – rekao je Đoković uoči susreta osmine finala.

Đoković će sutra igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga, tenisera sa kojim se prvi igrač sveta nikada ranije nije sastao.

– Miler ima odličan servis, levom rukom, tako da mislim da će mi zbog toga pomoći i prethodni meč sa Fernandom Verdaskom. Slično igraju, servisi su im glavno oružje – kazao je srpski teniser.

Miler je trenutno 42. na ATP listi.

– Žil se borio sa povredama poslednjih godina, ali mislim da je proteklih nekoliko meseci igrao svoj najbolji tenis. Pobedio je neke od najboljih svetskih tenisera i neće biti nimalo lako – rekao je Đoković.

Duel Đokovića i Milera u Melburnu počeće u ponedeljak oko 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Australijan opena možete da saznate u našem specijalnom blogu posvećenom prvom Gren slemu sezone.