Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je drago što se vratio na Otvoreno prvenstvo Australije i da uživa u svakom trenutku provedenom na terenima Melburna.

– Drago mi je što se ponovo takmičim na najvišem nivou tenisa. Australijan open mi je vrlo drag, to je moj najuspešniji grend slem i na njemu sam igrao neke od svojih najboljih mečeva. Pokušavam da uživam u svakom trenutku radosti na terenu – rekao je Đoković.

Prvi nosilac Australijan opena pobedio je danas Aljaža Bedena u tri seta, 6:2, 6:3, 6:4.

– Počeo sam malo sporije, malo slabije. Meč je mogao da ode u drugom pravcu u prvom setu. Nikad pre nisam igrao sa njim, a samo jednom sam ga gledao. Iznenadio me, bilo mi je teško da mu čitam servis, a i podloga je malo brža nego inače. On je dobar teniser i nije imao šta da izgubi, ali sam uspeo da u prvom setu prevaziđem te izazove i posle sam bio mnogo opušteniji do kraja meča – rekao je Đoković.

On je kazao da se fizički oseća bolje i da nema više posledica virusa koji ga je mučio u poslednje dve nedelje. Novinare u Melburnu je zanimalo i kako se Đoković nosi sa time što je postao roditelj.

– To je apsolutno najradosnija stvar koja se ikada desila mojoj supruzi i meni…Oni nisu ovde sa mnom, ali pokušavam da ostanem u kontaktu, a današnja tehnologija mi pomaže da ih viđam i pričam sa njima svaki dan…Sve što radite kao otac je vrlo posebno…a sve što viđate od deteta je upečatljivo i neobjašnjivo za nekoga ko to nije iskusio – rekao je Đoković.

Upitan kakva mu je koordinacija pri menjanju pelena, Đoković je odgovorio:

– Moja supruga kaže da sam prilično dobar.

Rafael Nadal je izjavio da nije spreman da ide na pobedu, a Đoković se posle novinarskog pitanja nije složio sa tom tvrdnjom.

– Ne znam kakve su mu namere i kako se oseća, ali on je apsolutno uvek jedan od glavnih favorita na bilo kom turniru da igra. Nema nikakve sumnje u to. Uvek na početku pričamo o favoritima i uvek su ista imena u opticaju poslednjih sedam-osam godina. Ne mislim da sada ima neke velike razlike kada su favoriti u pitanju – rekao je Đoković.

 

 loading...