Đoković: Uživam u svakom trenutku na terenu! Rafa kaže da nije favorit? Ne slažem se sa njim…

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je drago što se vratio na Otvoreno prvenstvo Australije i da uživa u svakom trenutku provedenom na terenima Melburna.

– Drago mi je što se ponovo takmičim na najvišem nivou tenisa. Australijan open mi je vrlo drag, to je moj najuspešniji grend slem i na njemu sam igrao neke od svojih najboljih mečeva. Pokušavam da uživam u svakom trenutku radosti na terenu – rekao je Đoković.

Prvi nosilac Australijan opena pobedio je danas Aljaža Bedena u tri seta, 6:2, 6:3, 6:4.

– Počeo sam malo sporije, malo slabije. Meč je mogao da ode u drugom pravcu u prvom setu. Nikad pre nisam igrao sa njim, a samo jednom sam ga gledao. Iznenadio me, bilo mi je teško da mu čitam servis, a i podloga je malo brža nego inače. On je dobar teniser i nije imao šta da izgubi, ali sam uspeo da u prvom setu prevaziđem te izazove i posle sam bio mnogo opušteniji do kraja meča – rekao je Đoković.

On je kazao da se fizički oseća bolje i da nema više posledica virusa koji ga je mučio u poslednje dve nedelje. Novinare u Melburnu je zanimalo i kako se Đoković nosi sa time što je postao roditelj.

– To je apsolutno najradosnija stvar koja se ikada desila mojoj supruzi i meni…Oni nisu ovde sa mnom, ali pokušavam da ostanem u kontaktu, a današnja tehnologija mi pomaže da ih viđam i pričam sa njima svaki dan…Sve što radite kao otac je vrlo posebno…a sve što viđate od deteta je upečatljivo i neobjašnjivo za nekoga ko to nije iskusio – rekao je Đoković.

Upitan kakva mu je koordinacija pri menjanju pelena, Đoković je odgovorio:

– Moja supruga kaže da sam prilično dobar.

Rafael Nadal je izjavio da nije spreman da ide na pobedu, a Đoković se posle novinarskog pitanja nije složio sa tom tvrdnjom.

– Ne znam kakve su mu namere i kako se oseća, ali on je apsolutno uvek jedan od glavnih favorita na bilo kom turniru da igra. Nema nikakve sumnje u to. Uvek na početku pričamo o favoritima i uvek su ista imena u opticaju poslednjih sedam-osam godina. Ne mislim da sada ima neke velike razlike kada su favoriti u pitanju – rekao je Đoković.