Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan prolaskom u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Fernandom Verdaskom, iako je prvi set bio veoma izjednačen.

Đoković je savladao Verdaska rezultatom 7:5, 6:3, 6:4, posle tačno dva sata i 20 minuta igre.

Novak je imao problema u prvom setu, propustio je ukupno šest brejk lopti, pa je do vođstva morao kroz taj brejk.

– Svaka čast Fernandu, bio je ovo sjajan meč. Prvi set je bio veoma izjednačen, a ja sam imao mnogo šansi. Međutim, kod tih prilika odigrali smo samo jednu razmenu, pošto je on odlično servirao. Ovo je podloga koja odgovara serverima. On je vršio pritisak početnim udarce, ali sam osvojio mnogo lakih poena – rekao je Đoković.

Prvi nosilac na turniru zaostajao je u taj brejku, kada je Verdasko odservirao očajan drugi servis pogodivši prvo svoj deo terena. Na pitanje Novinara, Đoković je izjavio da nije samo on imao sreće.

– Da, možda sam imao sreće, ali se može reći da je on imao sreće u nekim poenima kada se suočavao sa brejk loptama. Odlično je servirao i to je nešto na šta ne možete uticati. Bilo je blizu, ali sam ostao fokusiran i dobro odigrao važne poene – dodao je Novak.

On će se u četvrtom kolu sastati sa Lukemburžaninom Žilom Milerom, koji je sa 7:6, 7:6, 6:4 eliminisao 19. nosioca Džona Iznera.

– Još jedan dobar server, neugodan igrač. Igrao je u završnici Sidneja pre Ozi opena. Imao je neke povrede tokom karijere, ali je poslednjih nekoliko meseci u odličnoj formi. Kao i danas, odlučiće nekoliko poena – moram ostati koncentrisan tokom meča – zaključio je Đoković.loading...