Đoković: Zaslužio sam da budem najbolji teniser na svetu, nadam se da ću dugo ostati na prvom mestu

Posle šampionske večere u Kraljevskoj operi, Novak Đoković se vratio na legendarni stadion da još jednom podeli impresije sa sedmom silom. Iako je bezbroj puta pričao sa novinarima, a oni mu uglavnom postavljali slična pitanja, Noletu nije bilo teško da iznova ponavlja i podeli sreću sa medijima.

U razgovoru za Sportski Žurnal, najbolji teniser sveta, otvoreno je govorio o svemu… Između ostalog srpski novinar postavio mu je jedno neočekivano pitanje: Bred Gilbert, poznati trener, podsetio je da ste posle četvrtog seta otišli u toalet, kao Endi Mari na Ju-Es openu kada je posle otkrio da je pričao sa sobom u ogledalu. Da li ste i vi to uradili?

– Ne, gledao sam u šolju, a ne u ogledalo – u svom stilu je odgovorio Novak.

– Bilo mi je potrebno vreme da se opet usredsredim, da zaboravim četvrti set i propuštene prilike. Osećao sam pozitivna ohrabrenja, rekao sam sebi da i pored različitih emocija, uvek postoje sumnje u sebe. Veliko je razočaranje bilo posle četvrtog seta, razni demoni sa kojima sam morao da se izborim i pobedim ih. Uspeo sam da imam jače ubeđenje nego sumnje i zato sam osvojio trofej.

Da li to znači da počinjete novu dominaciju?

– Potrudiću se da tako bude, da ostvarim novu dominaciju, a iskreno se nadam da će mi ovo poslužiti kao vetar u leđa za predstojeći period u sezoni, ali i u karijeri. Osećam kao da je ovo moralo da se desi, kao da mi je Bog predodredio ovako težak izazov i težak zadatak, da najvažniji turnir osvojim na najteži način kako bih imao novi početak za nove pobede.

Drugi put istovremeno osvajate Vimbldon i postajete broj jedan. Da li je to sudbinska povezanost?

– Jeste, ali nadam se da neću i dogodine morati da se borim na Vimbldonu za broj jedan. Nadam se da ću ostati prvi na svetu. Drago mi je da sam opet broj jedan, zaslužio sam da budem na tom mestu.

Titula, pa odmah svadba. Da li ste nervozni ili uživate u svemu što vam se događa?

– Različiti pritisak su finale Vimbldona i venčanje. Nisam pod stresom, veoma sam uzbuđen i radostan zbog svega što dolazi. Svadba, trudnoća, beba, bićemo roditelji do kraja godine. Veoma uzbudljiva vremena koja jedva čekamo.

Titulu je posvetio i svom prvom treneru, Jeleni Genčić.

– Uvek je u mojim mislima i uvek će biti, veoma specijalna osoba u mom životu. Zato sam joj posvetio titulu, jer je uvek sanjala osvajanje Vimbldona sa mnom. Uvek je izdvajala ovaj turnir kao najvažniji. Iako je preminula pre godinu dana, bar sam ovako mogao da podelim ovaj divni trofej sa njom. U mom mozgu je i dalje slika iz 2011, kad smo zajedno u Beogradu proslavili trijumf.