Đoković: Znam da mogu da osvojim titulu

Srpski teniser Novak Đoković sastaće se u finalu Vimbdona sa Rodžerom Federerom, a istakao je da ima veliku motivaciju da osvoji prestižni turnir.

Prvi nosilac takmičenja je do meča za trofej stigao pobedom nad Grigorom Dimitrovim u četiri seta, ali je za to dostignuće uložio mnogo veći napor.

On je govorio i o značaju mentalne pripreme, te istakao da je izvukao velike pouke iz prethodnih duela, koje će mu značajno pomoći da se pripremi za finale i pokušaj osvajanja druge titule šampiona Vimbldona.

– Imam veliku motivaciju da osvojim ovaj Gren slem, to bi mnogo značilo za mene na mentalnom planu. Ne želim da zvuči kao da nisam zadovoljan plasmanom u finale, to je samo po sebi veliki rezultat – rekao je Đoković.

Priliku za Gren slem Srbin je imao na Rolan Garosu, međutim od njega je tada bio bolji Rafael Nadal, koji je iznenađujuće ispao na Vimbdonu u ranoj fazi takmičenja od Australijanca Nika Kirjiosa.

– Znam da mogu da osvojim titulu, u poslednje vreme sam gubio finala, ali to je proces učenja i sve dolazi iz glave, na kraju krajeva, morate uvek da budete na najvećem nivou igre, mentalno sveži i motivisani, smireni i usresređeni – objasnio je Đoković.

Drugi reket sveta u kolekciji trofeja za sada ima šest Gren slem trofeja, a na Vimbldonu je trijumfovao 2011. godine

– Mnogo stvari treba da se poklopi kako bi se osvojio Gren slem, to je razlog zašto mnogi dobri igrači u prethodnom periodu nisu uspeli to, a sa druge strane imate primer Rodžera Federera. On je osvojio mnogo Gren slemova i to je neverovatan uspeh – naveo je Đoković.

Duel sa Bugarinom ipak nije bio najveće iskušenje za srpskog tenisera, u četvrtfinalu je protiv Hrvata Marina Čilića imao daleko više muka, a do pobede je stigao tek posle pet setova.

– Imao sam nekoliko veoma teških mečeva na turniru, ali to je novi motiv za mene da prođem kroz ta iskustva i da se izborim. Koristiću to na pozitivan način i ohrabrivaću sebe da stignem do titule. Važno je da kada izgubite set ili dva imate mentalnu snagu da se vratite i oporavite. To sam uspešno radio i to su pozitivne stvari koje nosim iz prethodnih duela – zaključio je Đoković.