‘DOKTOR’ ZAVRŠAVA SEZONU? Valentino Rosi imao TEŽAK UDES, noga mu je slomljena na dva mesta

valentino rosi
printscreen/youtube

Italijanski motociklista Valentino Rosi doživeo je veliki peh u četvrtak, polomio je nogu na dva mesta i verovatno okončao ovu sezonu prema početnim najavama.

 

Rosi je polomio tibiju i fibulu na treningu u blizini svoje kuće u Urbinu na istoku Italije gde je odvezen u bolnicu na preglede.

Operisan je u Ankoni u noći između četvrtka i petka i posle operacije je rekao da se oseća dobro.

– Pričao sam sa njim, noga ga jako boli i Valentino nije optimističan… katastrofa. Znam da još uvek moraju da urade rendgenski snimak i boje se da je slomljena. Da bi uradili rendgen morali su da iseku čizmu i Valentino mi je rekao da je u velikim bolovima – rekao je Valentinov otac, Gracijano Rosi italijanskoj Ansi posle povrede.

Reč je o istoj nozi koju je Rosi polomio i 2010. godine na treningu u Muđelu. Dan posle nezgode i operacije, prognoza je nešto bolja. Noga mu je fiksirana metalnim šinama i šrafovima, a Rosi kaže da je stanje bolje.

Operacija je dobro prošla. Jutros kada sam se probudio već sam se osećao bolje. Hteo bih da zahvalim osoblju bolnice u Ankoni i doktoru Paskareli koji me je operisao. Žao mi je zbog nezgode i želim da se vratim na svoj motor što je pre moguće. Uradiću sve što mogu da to i ostvarim, rekao je 38-godišnji veteran.

Valentino Rosi je osvajač sedam titula Moto GP šampionata. Poslednju je osvojio još 2009. godine, ali je poslednjih godina završavao kao drugi. Na trci u Silverstounu u nedelju je bio treći, a trenutno je četvrti u generalnom plasmanu. Silverstoun je bio njegova 300. trka u dugoj i bogatoj karijeri. Trenutno vodeći je Andrea Doviciozo koji je 26 bodova ispred Rosija.loading...