DOMINACIJA! Čas tenisa za prvo mesto na ATP listi i polufinale Mastersa u Londonu! Đoković – Berdih 6:2, 6:2

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je u trećem kolu završnog Mastersa u Londonu rutinski pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 (6:2, 6:2). Ovaj trijumf obezbedio je Noletu plasman u polufinale, prvo mesto u grupi, ali je i definitivno okončao godinu na prvom mestu ATP liste.

Čas tenisa. Samo još jedna održana lekcija srpskog tenisera. Novak Đoković je majstorski odigrao meč sa Tomašom Berdihom. Rutinska pobeda, za nastavak uspešne serije u međusobnim susretima.

Njih dvojica do sada su ukrstila rekete 19 puta, a Novak (posle ovog trijumfa) vodi sa 17:2 u pobedama.

Đoković je sjajno započeo odbranu titule u Londonu. U tri meča, koja je odigrao do sada, izgubio je samo devet gemova, a oružje pred njim, pored Čeha, položili su i Hrvat Marin Čilić (6:1, 6:1) i Švajcarac Stanislas Vavrinka (6:3, 6:0).

U drugom meču trećeg kola Grupe A sastaju se Vavrinka i Čilić, a meč počinje u 21 sat.

Prvi set: Novak Đoković – Tomaš Berdih 6:2

Odličan start srpskog tenisera, koji je već u prvom gemu pri servisu protivnika napravio brejk. Samo pet minuta je bilo potrebno prvom reketu sveta da i matematički osigurao plasman u polufinale – Nole je odbranio brejk i poveo sa 2:0.

Nastavio Đoković da se igra sa Čehom. Berdih nikako nije uspevao da odgovori na njegovu furioznu igru, pa je Srbin posle osvojenog drugog brejka, uspeo ponovo brilijantno da odigra i na svoj servis – 4:0. Dominacija na terenu.

Tek posle 19. minuta Berdih uspeva da osvoji gem i smanjuje na 4:1. Uhvatio je Berdih koliko-toliko ritam, uspeo je da zaustavi Novaka u uzimanju brejkova, pa će posle 27. minuta Đoković servirati za osvajanje prvog seta – 5:2. Lako je došao do dve set lopte, Đoković je već prvu iskoristio i osvojio prvi set sa 6:2, posle nešto više od pola sata igre.

Drugi set: Novak Đoković – Tomaš Berdih 6:2

U nastavku Tomaš je servirao. Imao je prednost od 40:0, ali je to sa lakoćom ispustio. Fantastičan Nole izjednačio je na 40:40 i tako zadao velike muke Čehu u ovom gemu. Kao i u prvom setu, Srbin je i ovaj započeo sa brejkom – 1:0. Majstorski igra Novak. Na ovom turniru sve „kockice su se poklopile” – to dokazuje iz meča u meč. Nastavio je da diktira tempo igre, Đoković vodi sa 2:0.
Tek posle (još) dva izgubljena gema, Berdih je konačno uspeo da smanji na 4:1. I na taj način, samo malo produži ovaj meč. Nalik prvom setu, indentično je bilo i u ovom. Posle vođstva od 4:0, Berdih je uspeo da smanji i osvoji dva gema, da bi pri rezultatu od 5:2, Novak ponovo servirao za osvajanje seta, ali ovog puta i za pobedu. Imao je Srbin tri meč lopte (40:0) i iskoristi je već prvu!