Dominacija Čukaričkog: Fudbaleri sami izabrali idealni tim JSL

Čak pet igrača Čukaričkog našlo se u idealnoj postavi Jelen Superlige ove sezone, po izboru svih fudbalera koji nastupaju u takmičenju. Po dva igrača u timu prvenstva imaju i "večiti rivali", a po jednog Vojvodina i Mladost. Nezvanično najboji igrač prvenstva po ovoj anketi je Patrik Eze Frajdej iz Lučana.

 

Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” izabrao je idealnu postavu Jelen Superlige Srbije za sezonu 2014/2015.

Najviše predstavnika u najboljih jedanaest ima osvajač Kupa Čukarički – petoricu. Slede “večiti rivali” Crvena zvezda i Partizan sa po dvojicom.

Prvi put u istoriji, najbolji tim birali su igrači – rekao je predsednik udruženja Mirko Poledica na svečanosti u hotelu ‘Kraun Plaza’.

Pravo da glasaju imali su svi fudbaleri koji igraju u Superlige Srbije (njih 334), a svaki od njih glasao je za jedanaest pozicija u timu – u sistemu 4-4-2, bez prava glasanja za igrače iz svog kluba.

– Lako je poslati ružnu sliku u svet, za to je potrebno nekoliko huligana. Za lepu, kao što je ova, potrebno je mnogo odricanja i truda. Samo mi znamo sa kakvim smo se problemima suočavali i koliko nam klubova nam nije dozvolilo pristup svlačionicama –  istakao je Poledica i spomenuo predsednika FSS Tomislava Karadžića.

– Žao mi je što predsednik FSS nije sa nama danas, on time nije pokazao nepoštovanje prema nama iz Sindikata, već prema igračima – zaključio je Poledica.

 Tim godine Jelen Superlige:

Golman: Predrag Rajković (Crvena zvezda – 16 primljenih golova, 16 puta nesavladan);

Desni bek: Filip Stojković (Čukarički – sedam asistencija); 

Levi bek: Rajko Brežančić (Čukarički – gol, dve asistencije)

Štoper: Zoran Rendulić (Čukarički);

Štoper: Savo Pavićević (Crvena zvezda);

Centarlni vezni: Nikola Drinčić (Partizan – dva gola, pet asistencija);

Centralni vezni: Igor Matić (Čukarički – deset golova, devet asistencija);

Ofanzivni vezni: Stefan Babović (Partizan/Voždovac – šest golova, pet asistencija);

Ofanzivni vezni: Mijat Gaćinović (Vojvodina – jedanaest golova, asistencija);

Napadač: Nikola Stojiljković (Čukarički – 14 golova);

Napadač: Patrik Eze Frajdej (Mladost Lučani – 14 golova);

Za gol sezone izabran je volej levom nogom Ognjena Ožegovića iz Čačanskog Borca, dok bi, prema nezvaničnim informacijama, Patrik Eze Frajdej trebalo da bude proglašen za najboljeg igrača sezone.