Donji Srem nastavlja rat sa FS Srbije: Još jedno oštro saopštenje kluba iz Pećinaca

Fudbaleri Donjeg Srema naredne sezone pokušaće da izbore povratak u društvo superligaša a do tada će, kako stvari stoje, voditi ozbiljan rat sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Vojvodine, a posebno jednim čovekom - Draganom Simovićem.

 

Tako se bar najavljuje u redovima zvaničnog saopštenja za javnost.

„Po svim parametrima fudbaler ’igre’ FK Donji Srem je apsolutno zasluženo ispao iz Superlige Srbije, evo i zašto:

Stadion u Pećincima dobija licencu FSS za odigravanje mečeva Superlige, a onda ti kažu:
„E, ova dva meča ne možete da igrate u Pećincima. Ne da policija”.

Znamo mi da policija ne izdaje licence, ali ćuti i radi kako ti kažu FSS i Zajednica klubova i odmah si u minusu 12 bodova. Teško je prihvatiti da na utakmicama u Pećincima nema čupanja stolica, nema tuča navijača, nema dimnih bombi, nema topovskih udara, nema intervencije žandarmerije, nema povika „Uprava napolje”, nema „Tole lopove”, ali ima za svakog gosta lepa reč, posluženje, čestitke posle utakmice, sve lepo i kulturno kako dolikuje časnim Sremcima ali nije bitno to što se lepo ponašaš, kada nisi deo Fudbalskog saveza Vojvodine i Fudbalskog saveza Srbije.

Nikome ne smeta što je Dragan Simović predsednik i FS Vojvodina i FK Spartak, kao i da je potpredsednik FS Vojvodine sudija Dejan Santrač. Pa valjda ga je Simović birao u svoj tim, onda ide usluga za uslugu!!!

Kako da reaguješ na izjavu predsednika FSS, da ako hoćeš pošteno i korektno suđenje treba delegirati Mažića i Glođovića, a vikendom se igra osam utakmica Superlige??? Proteklog vikenda bilo je dogovoreno nekoliko utakmica Superlige.

U poslednjem kolu Superlige biće dogovoreno najmanje tri utakmice. U Prvoj ligi Srbije tri utakmice nisu registrovane iz poslednjeg kola zbog sumnji o nameštanju. Biće one registrovane, ne brinite. Jer ne postoji nikakvih „dokaza“, a svi sve znaju unapred.

U svim nižim ligama Srbije dogovara se ogroman broj utakmica, svi to znaju i navijači i službena lica i funkcioneri, pa opet ništa. I biće uvek ništa dok svi mi zajedno sa fudbalom u Srbiji ne postanemo ništa.

S obzirom na to da smo konstatovali da FK Donji Srem zasluženo ispada iz društva najboljih po svim parametrima „fudbalske igre“ u Srbiji, čudimo se da niko od odgovornih struktora za regularnost takmičenja FSS ni posle sedam dana nije našao za shodno da se izjasni o regularnosti utakmice FK Spartak – FK Donji Srem u režiji predsednika FSV i predsednika Spartaka, gospodina Simovića.

Mi ne preudiciramo da organi za regularnost takmičenja kažu da je utakmica nameštena u korist FK Spartak, jer možda se plaše posledica s obzirom da znamo na koji način i kojim metodama je gospodin Simović došao na mesto predsednika FSV, ali očekujemo od fudbalske javnosti u Srbiji i svih ljudi koji vole fudbal da podignu glas protiv ovakvih svinjarija u fudbalu” – stoji u zvaničnom saopštenju za javnost.