Doping skandali uzdrmali Rusiju: Selektor atletske reprezentacije podneo ostavku

Selektor atletske reprezentacije Rusije Valentin Maslakov podneo je ostavku zbog doping skandala koji potresa tu selekciju.

Selekciju Rusije predvodio je od 2007. godine a posle skandala je odlučio da se samovljno povuče sa funkcije selektora.

– Razgovarali smo o tome posle doping skandala. Iako Maslakov nema nikakve veze sa tim nije mogao da sedi skrštenih ruku, odlučio je da preduzme odgovornost zbog onih za koje je bio zadužen – rekao je predsednik Atletskog saveza Rusije Valentin Balahničev.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je ranije ove nedelje privremeno suspendovala troje ruskih olimpijskih šampiona u brzom hodanju zbog dopinga.

Suspendovani su olimpijski šampioni Sergej Kirdjapkin, koji je osvojio zlato u trci na 50 kilometara na Igrama u Londonu 2012. godine, Valeri Borkin koji je trijumfovao u trci na 20 kilometara u Pekingu i Olga Kaniskina, osvajačica zlatne medalje u trci na 20 kilometara u Pekingu.

Pod istragom zbog dopinga su i Sergej Bakulin i Vladimir Kanajkin, koji su osvojili zlatnu i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2011. godine.

Maslakov (70) je trener od 1973. godine, trenirao je atletičare iz bivšeg Sovjetskog saveza, Zajednice nezavisnih država i sada Rusije.