Đorđević: Bogdanović je igrač za završnice, svaka loša odluka sudija bila je protiv nas

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegova zaslužuje poštovanje, pošto smatra da je oštećena u završnici utakmice protiv Francuske.

Košarkaši Srbije izgubili su danas u Grandi od Francuske sa 74:73 u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji.

“Trikolori” su pobedili košem Žofrija Lovernja sa linije za slobodna bacanja, 1,1 sekundu pre kraja, a prethodno su sudije dosudile prekršaj Miroslavu Raduljici.

– Oba tima su svim srcem htela pobedu. Svaka loša odluka je bila protiv nas, naravno ja sam im čestitao na pobedi. Mi na kraju nismo mogli da pronadjemo odgovor na njihove šuteve za tri poena. Imamo vatru u srcu, ali želimo da nas poštuju na parketu, igramo najpošteniju košarku – rekao je Đorđević posle utakmice.

Đorđević smatra da je pre toga, četiri sekunde pre kraja utakmice, tokom napada njegove ekipe bio faul nad Bogdanom Bogdanovićem, koji sudije nisu dosudile.

– Ne znam da li je bio faul u poslednjem napadu Francuske, ali sam siguran da je bio faul na Bogdanoviću. On je naš igrač za završnice. To mu je posao. Svi mu verujemo u tim trenucima. Čestitam igračima, bili su spremni da pobede Francuze. Moram još jednom da pogledam snimak, ali mislim da sam u pravu – rekao je Đorđević.

On je istakao da je neigranje kapitena Nenada Krstića “taktička odluka”.

– Nije nam bio ni potreban zbog Raduljice – dodao je Đorđević.

– Mi ne zavisimo od jednog ili dva igrača. Igramo jaku odbranu i na to sam ponosan. Promašili smo neke otvorene šuteve. Verovatno ćemo to pogadjati u narednim utakmicama – rekao je Đorđević.