Đorđević: Brazil je kandidat za medalju, ali moj nasmejani tim ne strepi ni od koga

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je pred njegovim košarkašima veliki izazov, ali da nemaju od čega da strepe u sutrašnjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Brazila.

– Imamo veliki izazov, ali nemamo od čega da strepimo. Poštujemo svakog protivnika, a ne plašimo se nikoga. Pokušaćemo da pružimo našu najbolju partiju – rekao je Đorđević novinarima u Madridu.

Đorđević je istakao da je Brazil izvanredan protivnik, koji je svoju snagu pokazao u grupnoj fazi takmičenja u španiji.

– Ovo već dugo ponavljam, istakli su da dolaze po medalju, jaki su na svim pozicijama, imaju NBA igrače. Igraju na izuzetnom fizičkom i atletskom nivou. Odlično su trenirani od strane Manjana koji je tu već tri godine – kazao je selektor “orlova”.

Srbija je na šampionatu u Španiji već izgubila od Brazila sa 81:73, a Đorđević je istakao da se nada da će četvrtfinalna utakmica biti drugačija od one u grupnoj fazi.

– Oni neće da se menjaju kada je ekipa toliko jaka i kvalitetna. Napašće nas tranzicijom, što smo im poklonili u prvoj utakmici na startu. Tu moramo bolje da odigramo. Sa druge strane, moramo fizički da odgovorimo na njihovu visinu i snagu, naročito na centarskim pozicijama. Ne smemo da dozvolimo da nas iznenade – rekao je on.

Đorđević je rekao da je njegova ekipa nasmejanija i zadovoljnija nego pred susret osmine finala sa Grčkom.

– Sada smo nasmejaniji, sigurno smo svi zadovoljniji, ali nismo potpuno. Tražimo svoju šansu, dobru igru koja bi nas dovela do nove pobede. Mislim da imamo pravo na to. Verujem u ovaj tim. Pokazali su da znaju kako se dolazi do pobede – kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, snaga srpskog tima je u zajedništvu.

– Snaga svih nas je u zajedniđtvu. Od svakoga se zahteva da da sebe i deo svog znanja. Samo tako možemo. Ne mora svako da da najviše, već svako da da najmanje moguće što je potrebno da bi se došlo do pobede – rekao je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Brazila igraće se u sredu od 18.00 u Madridu.