Đorđević o Marjanoviću: Bobi je dobar momak, ali…

Đorđević
.eurobasket2015.org

Osnovni zadatak selektora je da izabere igrače koji imaju određene karakteristike i kao igrači i kao ličnosti, a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje selektoru i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima, kaže Sale

 

Novi centar Detroita Boban Marjanović koristi svaku priliku da se rečima nametne selektoru Srbije. Ipak, Aleksandar Đorđević ćuti i samo između redova pošalje neku poruku NBA igraču, ali i tome je došao kraj.

Trener košarkaške reprezentacije u četvrtak će izdati saopštenje povodom slučaja Bobana Marjanovića, što je najavio u intervu za “Politiku”.

– Marjanović je odličan momak i čestitam mu na ugovoru koji je potpisao. On nesumnjivo, kao i ostali igrači, ima želju da igra na Olimpijskim igrama u Riju. Međutim, sve je to ostalo samo na rečima jer je otkazao učešće 12 sati pre prvog treninga. Osnovni zadatak selektora je da izabere igrače koji imaju određene karakteristike i kao igrači i kao ličnosti, one koji imaju kvalitet i formu za određeno takmičenje, a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje selektoru i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima. Mnogo puta, ako ne i uvek, 12 izabranih nisu skup 12 najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno. Reprezentacija koju trenutno vodim jeste najbolja reprezentacija Srbije – rekao je Đorđević za Politiku.