Đorđević: Odbrana je naše najjače oružje i moramo da težimo da je dovedemo do perfekcije

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom za da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na SP.

– Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjače oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgovorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice– rekao je Šoršević.

„Orlovi” su savladali „Gaučose” sa 82:67 u beogradskoj Kombank areni, a Sale Nacionale je dodao da mu se ne sviđa veliki broj grešaka i da će na tome raditi do početka SP.

– Bilo je i grešaka, ima nekoliko stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred – rekao je Đorđević.

Selektor je objasnio da zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića.

Krstić je u Beogradu odradio sa nama nekoliko treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke – naveo je Đorđević.

Košarkaš Srbije Stefan Jović pohvalio je publiku, koja je uvek bila uz reprezentaciju.

– Još sam pod euforijom, bila je sjajna atmosfera. Od početka smo preuzeli kontroli, imali više asistencija, svi igrači daju maksimum i krasi nas sjajna atmosfera. Napravili smo dobar posao i u Francuskoj i Italiji, dostigli smo nivo koji želimo, ali i dalje postoje oscilacije u igri igreške, koje moramo da svedemo na najmanu meru – rekao je Jović.