Đorđević: Odbrana mora da postane pokretač našeg tima, žao mi je zbog povrede Nedovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević delimično je zadovoljan igrom u pobedi protiv Kanade sa 78:73 u drugom meču na pripremnom turniru u Trstu.

Šef stručnog štaba “orlova” suočava se sa kadrovskim problemima, povređeni su Nemanja Nedović i Nenad Krstić, dok je Vasilije Micić trenutno van rotacije na mečevima.

– Igrali smo protiv snažne, fizički izuzetno spremne i uigrane ekipe, koja iza sebe ima dosta utakmica. U pojedinim trenucima, na njihovu oštriju igru, odgovorili košarkaški, ali u nekim momentima ulazili smo u nepotrebnu nervozu. Tako smo namernim ličnim greškama i slobodnim bacanjima poklonili protivniku čak 12 poena. Moramo još bolje da kontrolišemo skok, naročito protiv atletski jakih ekipa. Imamo još dosta prostora za napredak, u mnogim segmentima možemo još bolje. Ono što me raduje i što je veoma pozitivno, je što ekipa igra za pobedu, a tu pobedu traži kroz dobru odbranu. Želimo da dobra odbrana postane pokretač našeg tima i na tome ćemo i dalje insistirati – rekao je Đorđević za sajt KSS-a.

Ekipa je na utakmici protiv Bosne i Hercegovine u nedelju doživela veliki peh, pošto je Nemanja Nedović ozbiljnije povredio stopalo.

– Izuzetno mi je žao zbog Nedovićeve povrede, koja za nas predstavlja veliki problem na spoljnim pozicijama. Naša osnovna koncepcija se neće menjati, ali kroz utakmice ćemo morati da tražimo nova rešenja za njegov izostanak – dodao je Đorđević, uz osvrt na situaciju sa Vasilijem Micićem, koji je potpisao za Bajern.

– Miciću su doktori na pregledima u Nemačkoj, kada je potpisivao za novi klub, ustanovili prisustvo tečnosti u kolenu i to je razlog što je on, u ovom trenutku, van rotacije na utakmicama. Ne želimo da rizikujemo, jer zdravlje igrača je na prvom mestu. Micić ne oseća nikakve tegobe, može normalno da trenira, ali moramo da budemo oprezni. Što se kapitena Nenada Krstića tiče, on je već bolje. Trenutno je sa ekipom i radi po specijalnom programu, a od srede će nastaviti treninge u Beogradu sa kondicionim trenerom Srđanom Sarićem – zaključio je selektor “orlova”.