Đorđević posle meča sa Gruzijom: “Ne znam koliko su igrači svesni ŠTA SU URADILI jer ovo je tek početak!”

Aleksandar Đorđević
Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u prve dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dodao da se u svoj klub vraća sa mnogo "pozitive".

 

Važno veče za nas, za reprezentaciju. Ne znam koliko su svesni šta su uradili, jer ovo je tek početak. Uradili smo dve dobre stvari. Bilo je dosta tenzije, nisu ušli dovoljno mirno u meč, jer je i mir apsolutno potrban za rezultate na ovakvom nivou, rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija je sinoć sa 105:87 pobedila Gruziju u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Gruzija je jedna šuterska ekipa. Jako dobro šutiraju za tri, što su pokazali i na turniru pred EP i na EP. Znaju kako da izvuku igrače… Dosta grešaka smo pravili u početku i preuzimanja na bekovima. To je sasvim normalno u ovakvim trenucima, jer smo imali samo tri dana da se spremimo – rekao je Djordjević.

Selektor Srbije kazao je da je “srećan i ponosan” što ima priliku da trenira “ovu grupu igrača”.

Doživljavam emocije koje su nestvarno pozitivne. Zahvalan sam im, kako lično, tako i kao trener. Pokazali su profesionalizam, ozbiljnost, kvalitet i ogromno znanje. Zahvalan sam svim njihovim trenerima u klubovima, kao i ranije u mlađim kategorijama, jer nam znatno olakšavaju posao kada dođu u A selekciju. Njihovo znanje je tu, a srce su pokazali – rekao je Đorđević.

On je kazao da su stariji igrači pokazali “pravo lidersko lice”, uz ocenu da je to bilo “preko potrebno”.

Na pitanje šta je trenerski dobio tokom prethodnih nedelju dana, Đorđević je kazao da je dobio “jednu zdravu grupu i fenomenalnu energiju među igračima”.

On je za kraj dodao da Fiba i Evroliga “moraju da sednu za jedan sto i da prekinu da gledaju u samo svoj tanjir”, jer kako je ocenio samo je košarka na gubitku.