Đorđević: Šteta za Kuzmića što se povredio, on je zanimljiv igrač

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je malo verovatno da će Ognjen Kuzmić konkurisati za tim za Svetsko prvenstvo.

Centar Golden Stejta je završio Letnju ligu sa svojim timom, a u Beograd je stigao sa povredom. Slična situacija je i sa Nemanjom Dangubićem.

– Saznali smo da je imao stres frakturu fibule koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doktor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić moze da konkuriše za najbolji sastav – rekao je Đorđević.

Trener “Orlova” je naveo i da mu je žao zbog toga, jer je Kuzmić “zanimljiv igrač”.

– Bilo bi dobro da je uz naše visoke igrače, da na teren prenese svoju energiju, snagu i visinu. To bi bilo veoma dobro, treninzi bi sigurno bili interesantni, iz njih bi izašao kvalitet – naveo je Đorđević.

Problemi s povredom muče i Nemanju Dangubića za koga selektor takođe nije siguran da li će moći da izdrži čitave pripreme.

– Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao puno obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene – rekao je Đorđević.

Zbog novonastale situacije selektor ne isključuje mogućnost da pozove neke nove igrače u nacionalni tim.

– Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten Nenad Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Miroslav Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i on sam zna – dodao je Đorđević.

Dobra vest za reprezentaciju je da je Vladimir Micov posle poslednjih pregleda i analiza krvi dobio “zeleno svetlo” da se maksimalno uključi u trenažni proces.

– Micov je u potpunosti odradio prvi trening. Oseća se dobro. I to je zaista dobra vest – rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju bazični deo priprema na Kopaoniku, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće u nedelju od 18.00 u dvorani Čair u Nišu, protiv “B” selekcije Srbije.

Ulaz na taj meč je besplatan, a najviše po četiri ulaznice svi zainteresovani mogu podići na blagajnama dvorane na dan utakmice od 10.00.

Svetsko košarkaško prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.