Đorđević: U ovoj fazi priprema nismo u stanju da izdržimo jak ritam, nadam se brzom oporavku Tea

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle meča sa Italijom da ekipa u trenutnoj fazi priprema još nije u stanju da izdrži snažan ritam utakmice.

Srpski košarkaši poraženi su u utorak uveče u Trstu rezultatom 80:71, pa su turnir završili kao drugoplasirani, iza domaćina, a ispred selekcija Kanade i BiH.
– Bila je ovo dobra provera, teška utakmica u domaćinskoj atmosferi. Ušli smo u nervozu i loše reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima uspeli smo da se vratimo u utakmicu koju smo loše počeli, međutim, platili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer trenutno u ovoj fazi priprema nismo u stanju da izdržimo takav ritam utakmice – izjavio je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je naveo da je u meču sa “azurima” isprobana varijanta sa Bjelicom na poziciji tri i da se u toj fazi utakmice ekipa rezultatski vratila, uz dobru igru Birčevića.
– Ipak, Italijani se nalaze u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za Evropski šampionat, koje počinju za tri dana. Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali i stvari na kojima još dosta moramo da radimo. Remete nas i povrede, jer Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Večeras je članak povredio i Teodosić, nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena. Bez obzira na sve to, moramo da dalje unapređujemo igru. Očekuje nas kvalitetan turnir u Francuskoj, na kojem ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih protivnika – zaključio je Đorđević.

U nastavku priprema reprezentacija Srbije učestvovaće na turniru u Pou, gde će za rivale imati selekcije Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.

Na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.