Đorđević: Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Hrvatskom na turniru u Pou da je ekipa pokazala da raste i gradi timski duh.

Srbija je u subotu posle produžetka savladala Hrvatsku sa 84:83, a pobedonosnu „trojku” postigao je Bogdan Bogdanović 5,6 sekundi pre kraja.

– Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja. Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica – rekao je Đorđević za sajt KSS.

Srbiji je večerašnja pobeda bila prva na turniru u Pou, a prethodno je izgubila od Grčke.

– Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu – zaključio je Đorđević.

Srpski košarkaši u nedelju od 20.30 u poslednjem kolu turnira igraju protiv Francuske.