Đorđević: Voleo bih da imam mlade igrače u timu, ali umesto njih, ja u našoj ligi gledam Lipovija

Selektor košarkaške selekcije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovom timu niko nije zabranio da se priprema sa velikim ambicijama, kao i da su svi dužni da čuvaju kult i dres reprezentacije.

– Hvala svima koji veruju da možemo da napravimo iznenađenje. Nama niko nije zabranio da se pripremamo, da se nadamo i da nam ambicije budu sve veće, jer jednog dana ćemo možda i dostići – rekao je Đorđević novinarima u Beogradu i dodao:

– Mi smo taj dres reprezentacije zadužili i naša dužnost je da taj dres i kult reprezentacije čuvamo i da on bude sjajniji kada ga vratimo. Dres nacionalnog tima je nešto za šta se živi. Svakog trena, svakog dana, svake noći – dodao je on.

Đorđević je rekao da nema prvu petorku, već da ima poverenja u sve igrače.

– Imam poverenja u svih 12 igrača… Imao sam i u svih 14. Svakog dana kada se ode na prvenstvo, javlja se neka druga potreba u zavisnosti od igrača. Ja njima svima verujem.

U timu Srbije za Mundobasket nema mladih igrača, a Đorđević je rekao da bi želeo da ih ima.

– Ja bih želeo da imam takve igrače od 18, 19 godina, dajte mi ih. Njima prvo treba da se da prilika u klubovima. Mladi igrači treba da su na parketu, a ja u našim klubovima ne gledam njih, nego gledam Lipovija – rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da prognozira Mundobasket Đorđević je kazao da je loš prognozer.

– Nikada nisam bio dobar prognozer, a što se tiče osećaja… Velika je razlika unutar i van svlačionice. Ja nikada nisam bio van. U Španiji sam kod trenera Aita naučio filozofiju „menos es mas”, manje je više. Za tim je manje – više, ja to nisam shvatao kao igrač, bio sam gladan toga da pokažem šta znam, što je i normalno, jer svi mi imamo tu želju, ali kada je igra tima u pitanju, ne može sve da zavisi od jednog igrača, jer protivnik to lako zaustavi u važnim utakmicama – rekao je Đorđević.