ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN POSLE POBEDE: Paklen ritam treninga i utakmica stvaraju novu igru Srbije!

Saša Đorđević
Printscreen/Youtube

U drugom nastupu na ovogodišnjem Superkupu, naša reprezentacija je rezultatom 85:75 savladala Rusiju. Orlovi će se sa jučerašnjim protivnikom sstati i u grupnoj fazi ovogodišnjeg Evrobasketa.

 

Druga pobeda na turniru u Hamburgu učinila je zadovoljnim i selektora Đorđevića, koji je posle meča sa Poljskom imao i po koju zamerku na igru naših reprezentativaca.

– Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle jučerašnjeg meča sa Poljskom, ušli smo u ritam mečeva koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj. Odigrali smo tridesetak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u tih 10 slabijih minuta, dosta grešili i puno poena poklonili protivniku, što ne smemo sebi da dozvolimo na šampionatu – rekao je Đorđević, a preneo B92.

Selektor je izjavio da će predstojećih desetak dana, koliko je ostalo do početka šampionata, ekipa iskoristiti za uigravanje.

– Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, pa smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za sutrašnju utakmice sa domaćinom Nemačkom, koja se igra u ranom terminu. Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru – navodi Đorđević.