Đorđević: Želim Španiju u polufinalu jer da bi postao najbolji, moraš da pobediš najbolje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pohvalio je danas ceo tim zbog plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji i kazao da bi u sledećem meču voleo da se sastane s domaćinom.

– Nema šta da se lažemo, ovo je dobar rezultat, ozbiljna utakmica, odigrana od prvog do poslednjeg trenutka, s velikom koncentracijom igrača, velikom pameću. To je ono što mi daje snagu i elan da i dalje zajedno gradimo nešto, da ostavimo neki otisak ovde na Svetskom prvenstvu – rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila Brazil sa 84:56 i tako se plasirala u polufinale takmičenja, u kome će igrati s pobednikom duela Francuska – Španija, koji se igra kasnije od 22 sata.

– Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali. Košarka je u Srbiji više od sporta, i mi moramo da imamo ovakav odnos prema njoj, prema dresu, utakmicama i prvenstvu. Igračima sve čestitke za srce, za borbenost, za pamet. Timski s velikom partijom (Miloša) Teodosića koji nas je talentom, umećem i znanjem poveo ka sigurnoj igri, ali su svi ostali dali svoj doprinos – rekao je Đorđević.

On je potom počeo da daje pojedinačne pohvale, a u jednom trenutku je rekao: “Sve bih ih pohvalio, sve ih volim, mogu ovako do sutra”.

Srbija će u četvrtak samo jednom trenirati, a u petak igra polufinale.

– Već razmišljamo o sledećim protivnicima, ko god to da bude treba da na najbolji način pridjemo sledećoj utakmici: bez straha. Ja sam u Granadi rekao svima da ćemo ponovo igrati protiv Španije. Voleo bih njih jer da bi postao najbolji, moraš da pobediš najbolje. Niko to ne zna da li ćemo uspeti, ali niko nam ne brani da damo sve od sebe da to probamo – zaključio je Đorđević.