“Došli na poziv ‘kolega’ iz BEOGRADSKOG PODZEMLJA”: Ko su Hrvati za koje se tvrdi da su BILI U HUMSKOJ?!

156. veciti derbi
BETA

MUP je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u "prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba", kao i da ima više povređenih.

 

Kako je saopšteno, policija po nalogu nadležnog tužilaštva radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom utakmice.

U tučama je povređeno više lica, među kojima je i nekoliko stranih državljana – navodi se u saopštenju.

Ko su Hrvati za koje se tvrdi da su bili u Humskoj?

 

Firić je u Hrvatskoj u žižu javnosti došao kada je uhapšen pod optužbom da je bio deo grupe koja je po narudžbi pretukla ugostitelja Franu Žuvela, dok je Tovarović poznat kao nekadašnji državni šampion u borilačkim sportovima.

Nezvanično se navodi da su među strancima koji su učestvovali u neredima na južnoj tribini Partizanovog stadiona bila najmanje šestorica Hrvata, te po jedan Grk i Bugarin.

Zagrebački portal “Indeks” (Index) prenosi da su Hrvati koji su se našli na beogradskom derbiju u sredu uveče iz Splita, što je navodno jedan od njih potvrdio policiji još na stadionu kada je “izbačen” sa južne tribine na atletsku stazu.

 

“Slobodna Dalmacija” navodi da je 26-godišnji Splićanin Ante Firić teško povređen na tribini, a da je osim njega poziv da dođe u Beograd dobio i (tamošnjoj javnosti dobro poznati) Damir Tovarović.

Prema informacijama splitskog medija, Hrvati su na derbi došli na poziv “kolega” iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana.

Spekuliše se da su se navijači Partizana međusobno sukobili oko borbe za prevlast na tribini, mada je nejasno zašto su za taj “obračun” izabrali “derbi” kada bi mnogo više šansi za uspeh imali na nekoj utakmici manjeg rizika.