Dosta mu je fudbala: Miloš Ninković razmišlja da okonča karijeru

Prošle sezone je izneo breme najiskusnijeg igrača i ljubimca delija, u pohodu na titulu šampiona Srbije. Nedugo po završetku sezone je dobio raskid ugovora od Crvene zvezde i mogućnost da nađe novi klub.

Ipak, Miloš Ninković, prilično otvoreno, kaže da razmišlja o tome da završi igračku karijeru! Na odmoru je više od mesec dana, i tvrdi da je imao dosta vremena da razmisli i porazgovara sa suprugom o potencijalnom, nepredviđenom scenariju, pogotovo za igrača u 29. godini.

– Mnogo sam razmišljao ovih dana. Imam uslove pod kojima bih išao u neki klub, ali te uslove, realno, mogu da zadovolje možda ljudi iz Emirata ili Kine… Tako da, razmišljam i o tome da prestanem da igram. Razgovarao sam i s porodicom, za sada tako razmišljam o pauzi od bar šest meseci – rekao je Ninković, a prenosi “Mondo”.

– Teško mi je da opet maltretiram porodicu, da je seljakam sa jednog na drugi kraj Evrope, kćerka mi ima već dve i po godine, krenula je u vrtić i… Kažem, samo pod određenim uslovima koje sam postavio ću otići da igram negde. Ako ne bude tih uslova, verovatno ću se odmoriti od ovog današnjeg fudbala, punog ličnih interesa i drugih loših stvari.

Sa Evijanom se Ninković nije dogovorio, najviše zbog poreza. U Srbiji mu najviše smeta što se situacija ne popravlja, ističući “bolesne odnose između večitih”, suđenje, ali i glasine da se u konstantno nešto “namešta”.

– Sve to kad se sabere, kada sabereš i oduzmeš, možda mi je bolje da budem kod kuće sa ženom i kćerkama nego da slušam te stvari. Koliko god se trudio da ne budeš u tome, uvuku te i umaraju me te priče… Istrošiš se i kažeš: ‘Čemu ovo? – iskreno je rekao Miloš Ninković.