Čuveno pitanje "Kako ste uneli pirotehniku na stadion?" čuli su mnogi navijači širom sveta. I, najčešće, nisu ni reč pružali kao odgovor. Sa istim pitanjem susrela su se dvojica navijača u jednom TV studiju.

 

Televizijska stanica u Tunisu je, naime, pozvala dvojicu lokalnih “ultrasa” da porazgovaraju o tamošnjoj tifo-situaciji. A ona nije baš svetla poslednjih godina, jer se često dešavaju i polusatni incidenti na utakmicama, poput mečeva afričke lige šampiona koji su igrani u toj zemlji 2011., ili ovogodišnjeg derbija između Klub Afrikana i Esperance, kada je policija morala da počne da koristi i suzavac, jer je deset njenih pripadnika doživelo povrede u sukobima sa navijačima.

 
U svakom slučaju, u jednom trenutku voditelj emisije je dvojicu gostiju u studiju pitao “Kako unosite pirotehniku na stadion?”

To je crvena linija koju mediji ipak ne bi trebalo da prelaze – odgovorio je jedan navijač.

Drugi je, potom, pitanje potpuno iznenadio voditelja:

Vi, na ulazu u vaš studio, imate radnike obezbeđenja, detektore za metal i mnogo toga još?

Da? – odgovorio je i upitao se domaćin emisije čemu to pitanje.

A onda su oba gosta izvadila baklje i upalila ih u TV studiju.

Tako je u Tunisu. A kod nas je, Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, članom 23, predviđeno da ko god unese ili pokuša da unese u sportski objekat ili koristi pirotehnička sredstva i druge predmete i sredstava kojima može da se ometa tok sportske priredbe, biće kažnjen kaznom zatvora od 30 do 60 dana i novčano od 50.000 do 150.000 dinara.loading...