“DRAGO MI JE DA NAŠI POBEĐUJU” : Novak pažljivo prati MLADE i zna ko će biti PRVA ZVEZDA srpskog tenisa!

nđ
instagram@djokergram

Povreda je uskratila Novakovim navijačima da uživaju u igrama koje je pružao sve do prošlogodišnjeg Rolan Garosa. Usledile su loše igre i šestomesečna pauza, a povratak se očekuje početkom naredne godine.

 

U intervjuu za Novosti, Novak između ostalog objašnjava koliko uživa u svakom trenutku provedenim sa svojom porodicom.

– Provodio sam više vremena s porodicom i decom, radili smo sve one stvari koje nam pričinjavaju sitna zadovoljstva. Kada se probudim, ne trčim pravo na trening, već se prvo igram sa decom. To su neprocenjiva iskustva, koja se dešavaju jednom u životu. Treba ih iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je naš najbolji igrač i dodao da za pauzu nisu krivi eksterni faktori, već da je konstantni bol u laktu izazivao velike probleme i nezadovoljstvo.

– Cela priča oko mog tenisa i svega što mi se dešavalo je daleko kompleksnija od jedne reči, mada to jeste bio najveći problem. Lakat je bio u epicentru svih dešavanja, a od tih bolova je polazilo i moje povremeno nezadovoljstvo. Nisam uspevao da treniram kako sam hteo, nisam na terenu mogao da igram punim intenzitetom, servis sam morao da prilagođavam, a to me je sve nerviralo, jer nisam želeo na operaciju ili da pravim pauzu, mislio sam da će sve proći. Ali nije prolazilo. Samo je dolazilo do upala, i onda su se problemi pojačavali. Tenis je takav sport gde jedan detalj, neprijatnost tokom meča, može da vas kilometrima udalji od cilja. To je kao šahovska igra, psihološka borba, gde je potrebno da ste fokusirani 120 odsto na svaki segment. Ako vam nešto smeta, kao što je to bol u laktu, vaš fokus automatski pada. I onda dolazite u situaciju gde vaš protivnik igra punom snagom, a vi ste 80 odsto u meču. Pritom, morate da budete svesni toga da mi nije bilo lako da pobeđujem čak ni kada sam bio skroz zdrav – navodi Đoković.

On kaže da redovno prati nastupe domaćih igrača:

– Drago mi je da naši pobeđuju, Olga Danilović je fantastična, mnogo mi se dopada njen stav i hrabrost na terenu. Potrebna je ta doza pozitivne drskosti da biste se probili, nametnuli. Uz ogroman talenat, i izuzetan rad, mislim da će Olga uskoro biti naša prava zvezda. Svidelo mi se i što su Krajinović i Đere igrali finale čelendžera, a Filip je u sve boljoj formi. Sjajan je i Momir Kecmanović, koji izrasta u velikog tenisera i ima ogroman talenat i snagu volje. Verujem u njega – iskren je naš najbolji teniser.

O eventualnom oproštaju, naš najbolji teniser još uvek ne razmišlja, a kada za to dođe vreme, planira da organizuje veliki spektakl na našem najvećem stadionu.

– Daleko je to. Međutim, odavno razmišljam o nekom sportskom spektaklu koji bih voleo da priredim u Beogradu, i gde bih se trudio da okupim sve svoje prijatelje iz svih krajeva sveta. Voleo bih da to bude jednog letnjeg dana na “Marakani”, da veliki broj sportskih zvezda dođe i da napravimo nešto za pamćenje. Još nemam vremena da se time bavim, ali biće prilike, nadam se – rekao je Đoković.