DRAMATIČNA ZAVRŠNICA: Luković “zakucao” Zadar i Partizanu doneo VELIKU POBEDU (VIDEO)

KK Partizan
kkpartizan.rs

Košarkaši Partizana nadigrali su Zadar 87:86 u hičkokovskoj završnici meča 23. kola ABA lige.

 

Crno-beli su u duelu preponom preokreta ispustili 12 poena prednosti sredinom poslednjeg perioda, a slavili zakucavanjem Uroša Lukovića pet sekundi pre kraja.

Partizan je trijumfovao bez pola tima, jer osim trenera Aleksandra Džikića, nije bilo čak šestorice igrača – Vila Hečera, Branislava Ratkovice, Miloša Koprivice, Džamonta Gortona, Vanje Marinkovića i Kenana Karahodžića, dok je Novica Veličković igrao pet minuta.

Crno-beli su tako iskoristili poraz Budućnosti od Union Olimpije u Ljubljani, te stigli do treće pozicije pred poslednje tri kola regularnog dela sezone u ABA ligi.

Partizan je do 17. trijumfa u sezoni nosio Stefan Birčević sa 26 poena i šest skokova, a pogodio je pet trojki iz osam pokušaja. Pratili su ga Luković sa 21 poenom (8/11 dva) i sedam uhvaćenih lopti, te Aldin Vrabac i Mihajlo Andrić sa po 11 poena.

Kod gostiju se istakao Boris Barać sa 27 poena i sedam skokova uz tri asistencija, a dostojno ga je pratio samo Slovenac Maj Kovačević sa 16 (3/7 tri).

Partizan deli drugu drugu poziciju na tabeli sa Cedevitom sa po 17-6, dok je četvrta Budućnost sa 16-7. Zadar je ostao na deobi poslednje pozicije sa Mornarom i Krkom sa po 7-16.

Usledećem kolu Partizan gostuje Mega Leksu u ponedeljak 27. februara, dok Zadar dočekuje Cibonu 1. marta.

Pogledajte dramatičnu završnicu meča u Pioniru i pobedonosno zakucavanje Lukovića: