Dramatična završnica pripala crno-belima! Crvena zvezda – Partizan 78:82

Derbi meč 12. kola Superlige Srbije u uzbudljivoj završnici pripao je ekipi Duška Vujoševića, koja je u produžetku uspela da pobedi Crvenu zvezdu 82:79.

Ludilo u Železniku – malo je reći! Fantastičan derbi odigrali su KK Crvena zvezda Telekom i KK Partizan NIS. Prepun neizvesnosti, uzbuđenja, ali i preokreta. U neizvesnom finišu, crveno-beli su uspeli da izbore produžetke, ali je odličan Bogdan Bogdanović doneo Partizanu pobedu, prvu poziciju na tabeli, kao i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Junak ovog meča, razbudio se onda kada je to bilo najpotrebnije i trojkom praktično rešio konačan ishod.

Tok meča:

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeraš će u dvorani u Železniku 228. put odmeriti snage. Derbi meč 12. kola Superlige Srbije na programu je od 20.15 časova.

Crno-beli sa skorom od deset pobeda i jednom izgubljenom utakmicom zauzimaju prvu poziciju, dok su crveno-beli izgubili u prethodna dva kola, posle niza od devet pobeda, i sada su na drugom mestu na tabeli.

Eventualni pobedniku u ovom susretu, dobija prednost domaćeg terena u plej-ofu (u dvorani Pionir), pošto je gotovo sigurno da će finale igrati većiti rivali.

1/4: Prvi posed lopte na ovom meču imao je gost. Partizan je poveo preko Milutinova, koji je bio siguran sa distance za dva poena. Međutim, već u sledećem napadu Jaka Blažić uzvraća i to trojkom.

Bogdanović iz igre ‘jedan na jedan’ sa Blažičem poentira sa dodatnim slobodnim bacanjem.

Crvena Zvezda od početka meča forsira šut za tri poena.

Fantastično zakucavanje Žo Lovernja za prednost crno-belih 10:5. Zvezda gubi loptu, a Lovernj još jednim fenomenalnim potezom iz driblinga postiže dva poena.

Posle tajm-auta Radonjića crveno-beli su napravili mini seiju 5:0 i tako se vratili u igru 10:12.

Odlična odbrana Partizana, koja protivniku znatno otežava posao.

Tadija Dragićević razbudio je sve navijače u hali u Železniku odličnim šutem za tri – 13:17.

Neverovatna partija centra Partizana Nikole Milutinova.

Zvezda ima ozbiljne probleme da iskontroliše odličan skok protivnika. Bogdan Bogdanović trojkom nastavlja serija Partizana od 7:0.

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda – Partizan 15:24.

2/4: Početak druge deonice, poenem sa linije slobodnih bacanja, otvorila je Zvezda, ali sa druge strane uzvratio je Musli… Partizan i dalje odličan u odbrani, ubrzo odlazi na +11 (17:28). U nastavku, Zvezda pravi mini seriju 6:0, i približava se na -5 (23:28). Jaka Blažić ponovo siguran u šutu za tri.

Vraća se Zvezda u igru, na samo tri razlike 28:31. Ali, još jednom odličan Milutinov postiže svoj osmi poen na meču. Crveno-belima za sada najviše pravi problem prodor Žo Lovernja licem prema košu.

Loše Zvezda šutira sa linije slobodnih bacanja, imao je priliku Simonović da približi svoj tim na -4, ali maši oba. (28:34) Dugo je domaćin bez koša, ali to gosti ne koriste previše. Ponovo crveno-beli maše sa linije penala, ovog puta Marjanović nije imao sreće samo 1/2.

Iako je Zvezda pretila sredinom druge deonice, gosti idu na maksimalnih +11 (29:40). Pri kraju prvog poluvremena, Duško Vujošivić koristi svoj tajm-aut. Odlična odbrana Lazića sprečila je protivnika da postigne još jedan poen u završnici prvog dela. Za korak brži, Partizan odlazi sa vođstvom na odmor.

Kraj prvog poluvremena: Crvena zvezda – Partizan 29:40

3/4: Prvi posed lopte u drugom poluvremenu imao je Partizan, koji napad nije iskoristio, ali ni Zvezda iz kontra napada nije bila uspešna.

Još jednom prodorom Lovernj pravi problem Crvenoj zvezdi, ali i dalje bez pogotka.

Sa druge strane, odličan je Jaka Blažič u prodoru i tako postiže prve poene u nastavku meča. Napad domaćina u drugom delu forsira se preko Blažiča, koji nikako da postigne poen. Očajna partija Nelsona, koji je do sada bez poena.

Pavlović postiže neverovatan pogodak, izborio je i slobodno bacanje posle agresivnog faula Nelsona.

Ubrzo Radonjić izvodi Demarkusa, a na parket ulazi Dženkis.

U nastavku, još jedan prodor Blažiča i prva lična greška Milutinova. Slovenac siguran sa linije slobodnih bacanja 2/2 (35:43). Izgubljena lopta za crno-bele, Zvezda to odlično koristi i njen najbolji šuter za tri poena Čarls Dženkins poentira! Vujošević odma uzima tajm-aut (38:43).

Približila se Zvezda na -3 (40:43), ali tandem Pavlović/Bertans ne dozvoljavaju domaćinu da uhvati priključak (40:47).

Osam promašenih slobodnih bacanja do sada na ovom meču ima Crvena zvezda, što predstavlja veliki problem.

Za sedam minuta igre u trećoj četvrtini videli smo samo osam poena, Žo Lovernj pravi dosta problema Zvezdinoj odbrani.

Na pola minuta pred kraj treće deonice, domaćin prilazi na samo tri poena zaostatka (44:47).

Radenović ima dva slobodna bacanja, poentira 2/2 (46:49). Do kraja Zvezda drži loptu…

Kraj treće četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 46:49

 

4/4: Deonica odluke. Bogdanović svoje prve poene u drugom poluvremenu postiže u poslednjoj četvrtini, sa slobodnih bacanja pošto je prethodno fauliran u prodoru, (47:51).

Prve poene Demarkus Nelson postiže sa linije za tri poena!

U ovim trenucima Partizan ne može ništa da pogodi sa polu distance… Zvezda dolazi na samo -1 (50:51).

Precizan Tadija Dragićević sa linije penala, i domaćin dolazi u prvo vođstvo 52:51.

Razbudila se Crvena Zvezda, ali vraća se Partizan preko Saše Pavlovića 54:57. Zbog protesta nakon dosuđene lične greške Laziću, klupa Zvezde je dobila tehničku grešku.

Novim pogotkom iz veoma teške situacije Pavlović je povećao prednost svog tima na 59:54.

Marjanović je ponovo nadmudrio Gagića, pogodio za dva, ali nije bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Peti faul je Bertans dobio pri pokušaju da izblokira Blažiča, dosuđen mu je prekršaj, a slovenački reprezentativac realizovao je samo jedan penal.

U nastavku vraća Blažič svoj tim u igru trojkom – 65:63!

Kakva ludnica u Železniku! 65:64 – za domaćina.

Napada Partizan, konačan pogodak Bogdana Bogdanovića za novo vođstvo 66:65!

TROOOJKA! Dženkis! Uzvraća i Bogdanović trojkom!

Partizan ima poslednji napad, sedam sekundi do kraja Zvezda vodi 70:69.

Pritisak sada na Bogdanu Bogdanoviću, koji ima slobodno bacanje. Pogađa jedno, maši drugo 70:70! Gledaćemo produžetke!

U nastavku Zvezda dolazi do prednosti, ali Partizan ne dozvoljava protivniku da se odlepi. Novo izjednačenje 74:74.

Snažno zakucavanje Lovernja i važan pogodak za prvo vođstvo crno-belih u produžetku 76:74.

TROOOOJKA!! BOGDANOVIĆ! 79:74 vodi Partizan.

Dejan Radonjić uzima tajm-aut.

U poslednjem minutu produžetka maše crno-beli, Lovernj pravi faul. Zvezda ima slobodno bacanje. Jaka Blažič siguran sa linije penala 2/2 – približio se domaćin 78:79. Tajm-aut uzima Duško Vujošević. U nastavnu, važni poeni Žo Lovernja za 81:78. Zvezda nije iskoristila napad, Dženkis pravi faul nad Lovernjem, koji pogađa. Crvena zvazeda poslednji napad ponovo nije iskoristila i pobeda ide crno-belima.

Kraj: Crvena zvezda – Partizan 78:82